Страшен кеф е да попаднеш на нещо тъй очаквано, и в „олд-фешън стайл” – след официалния трейлър на „франкен”-Спарки-то на Бъртън, сега се появи нова версия, обогатена с различни кадри, но и украсена със старовремски надписи, подобни на кинорекламите от ранните хронологически рамки на миналия век! И дикторския глас съобщава таг-лайни с подобаващия вдъхновен патос, който особено много ни радва.

Those steps to the mysterious unknown are too daring to bring back what was lost!
Е, как сега да му устоиш?! Добре, че Бъртън не си е „изгубил” нейде в годините идеята, и все пак е решил да я върне към живот от „мистериозната неизвестност” на кинопродуцентската реалност.

Имаме навика, заради пристрастията ни към автора-режисьор, и заради преклонението ни пред таланта на стоп-моушън аниматорите, да ви информираме за всичко ново, свързано с „Frankenweenie” – подробности за филма можете да откриете в новините ни до момента . Ето – подсещащо – и официално-пуснатия преди известно време трейлър, а филмът ще го очакваме в „третото измерение” на 5 октомври 2012.

И още нещо за завиждане – на течащия в момента „Comic-Con”, всички присъстващи са имали шанса да видят нов (отново ретро) плакат, както и изложбата на Disney „The Art of Frankenweenie”, която е представила подробности около творческия процес и детайли по работата на екипа, който създава поредния филм на Тим Бъртън. Снимките на страхотните кукли в интериор не са толкова страхотни заради отраженията от стъклата – а без хич?!

Ето и няколко интересни отговори, които продуцента Дон Хан (един от виновниците, подсетили Бъртън да направи от стария си късометражен филм нов, пълнометражен и триизмерен проект) дава на един от ентусиастите от slashfilm.com – Ръс Фишър:

Защо решихте да използвате „стоп-моушън” анимация?
– Ако оставим настрана факта, че всички ние много обичаме тази техника, тя е подходяща за историята. Това е историята за Франкенщайн, който събира различните части в едно и им вдъхва живот – разбира се, че е нужна „стоп-моушън” анимация.

Кой е главният герой – Виктор или Спарки?
– И двамата. Виктор е обикновено момче, малко по-интровертен в сравнение с останалите, не е луд почитател на бейзбола, но все пак се съобразява с баща си в това отношение. Спарки е любовта на живота му; в началото на филма го блъсва кола и после за всички става ясно, че любовта покорява всичко – дори смъртта не може да се изправи на пътя й! Подобно на Франкенщайн, Виктор съживява любимеца си, а ескалацията на напрежението в историята идва от факта, че всяко дете в квартала се замисля „Защо да не мога и аз?!”

Освен Спарки, имате ли си друг любимец от оживелите същества?
– Има един хамстер на име Колос, който е като малка мумия – страхотен е, забавен е и аз много го харесвам… Всяко дете в класа на Виктор има по един домашен любимец в специалното гробище, но най-важният акцент при съживяването им е факта, че те не го правят от любов, а за да спечелят състезанието за научни експерименти. Подтекстът е, че всичко трябва да се прави и създава с любов, дори в научните експерименти – иначе рискуваме да събудим гигантски годзило-подобни създания, олицетворяващи собствените ни амбиции…

frankenweenie

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Въпреки че отзивите са добри, поради някаква предубеденост така и не гледах филма.