Доста пъти сме споменавали, че „Martyrs” на Паскал Ложие е един от най-любимите ни хоръри от последните няколко години и със сериозен интерес вече няколко години следим развитието на англоезичния дебют на режисьора, озаглавен „The Tall Man” (или „The Secret” в някои части на света), който освен всичко друго е с участието и на Джесика Бийл.

В края на миналата седмица дебютира международен трейлър (френски, но не се притеснявайте, аудиото е на английски, само надписите са на френски), който всъщност е първият ни истински поглед към филма – досега сме виждали единствено снимки и няколко клипа. За съжаление, той потвърждава част от реакциите спрямо филма, които чухме след премиерата му на SXSW.

Ами, да, поне на нас ни изглежда като класически, не особено оригинален (американски) хорър трилър, максимално отдалечен от провокативните теми и идеи (а и от изпълнението им), който Ложие ни представи в „Martyrs”. Да не говорим и, че още оттук ни понамирисва на кофти „изненадващ” финал (следователно и сравненията с „Шесто чувство”).

Но нищо, де, и друг път се е случвало на подобен етап да се разочароваме от филм, който очакваме, но след като го изгледаме да останем доволни. Стискаме палци това да е един от тези случаи.

А сега вижте и двата нови плаката на филма, единият от които, лично според нас, намеква за евентуален финален обрат, който ако решат да го изпляскат, още от сега гласуваме за най-тъп филм за годината.

The Tall Man - палакат

The Tall Man - палакат

Колд Рок, САЩ – Мрак витае над града. През годините изчезват деца, без да оставят нито улики, нито свидетели. Местните суеверни хора говорят за „Високия мъж”, легендарна мистериозна фигура, която отвлича децата безследно.

Джулия (Бийл) е медицинска сестра в Колд Рок, която не вярва в легенди, докато една нощ не се събужда със странно усещане, което я отвежда в стаята на сина ѝ, където намира празно легло. Тя се спуска по стълбите към долния етаж, но замръзва на място: огромна черна фигура стои на входа и държи сина ѝ Дейвид. Водена от чист инстинкт Джулия се впуска след тях, решена на всичко, за да върне детето си. Преследването започва, а с него и търсенето на отговори. Кой е „Високия мъж” и какво се случва с децата?

Замислен като филм от типа „жена в опасност” – „Паник стая” на открито – „The Tall Man” е напрегнат трилър в стила на ранните филми на М. Найт Шамалан. Изграден около мита за Торбалан и чудовищата, родени от фолклора, близък на всички култури, филмът е история за обсебващите тайни, скрити зад вратите на килера.

The Tall Man” е англоезичният дебют на Паскал Ложие („Martyrs”), а в ролите са Джесика Бийл, Уилям Б. Дейвис, Стивън МакХати, Саманта Ферис и Джодел Ферланд.

Американската премиера на филма е 31 август 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. На мен атмосферата страшно ми допада. Остава сега и края да не е скалъпен и може да се окаже приятен филм!

  2. Приличен е! Добри актьори, добра атмосфера и задоволителен край!