Обсесията ни от герои като Норман, Виктор и Спарки ни подтиква да споделяме де що има любопитни нещица, свързани с „правенето” им – кукли, раздвижване, декори, обстановка, макети – буквално всичко. Не ни трябва друго, само да ни пуснат на една такава снимачна площадка – ще стоим по тихи от мишки, ще наблюдаваме и ще си водим записки, за да може после да ах-каме и ох-каме до насита, ‘щото надали някога ще ни се случи да се включим активно в такъв работен процес. Така де – може би няма да е в този живот. Надали ще попаднем и като наблюдатели на живо в подобна атмосфера, но пък вижте какво изпускаме…

Лостове, винтове, бурмички, механизми, разни вещества, миниатюрни дрешки, кецове, ръкави, очи, коса – всичко си има мъникът. Норман, както сме споделяли е главен герой на хорър-комедия, в която ще има зомбита, духове, вещици и – най-страшното – възрастни, с които младежът ще трябва да се справя, и между другото да спаси родното си градче от вековно проклятие. Това е втората триизмерна стоп-моушън анимация на Laika и Focus Features след „Коралайн”, премиерната му дата в Щатите е на 17 август 2012, а героите на шантавото приключение ще говорят с гласовете на младия австралиец Коди Смит-Макфий, Кейси Афлек, Джон Гудман, Ана Кендрик и много други.

Ако не пропускате новините ни около Бъртъновата авантюра „Frankenweenie”, тук сме ви приготвили още нещо, което изглежда и звучи интересно – това „въртеливо” и интерактивно видео включва обяснения от снимачната площадка на фантасмагоричния град, в който се случват странни неща с едно момче, гръмотевични бури и любимото му куче. Ако рекламната кампания на филма продължава в същия дух, може да очакваме и още обяснителни детайли.

Зад кадър:  „Frankenweenie”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *