Преди два дни беше връчването на филмовите награди на MTV, които освен всичко друго (или най-вече) са платформа, от която се рекламират по-голямата част от предстоящите високопрофилни блокбастъри, били те от близкото или далечното бъдеще.

Един от акцентите тази година беше свръх-очакваният завършек на Нолановата трилогия за Батман „Черният рицар: Възраждане”. Зрителите на церемонията имаха възможност да видят нов трейлър с продължителност минута и половина, представен от Кристофър Нолан и Крисчън Бейл, който лично за нас е може би най-добрият трейлър на филма до момента. Единственото ни оплакване е звукът, но това е защото имаме атмосфера от залата. Предполагаме, че скоро ще видим по-качествена версия и този минус ще отпадне.

Искаме само да кажем, че ако накрая Нолан утрепа Батман, ще го признаем! Вярно е, че така ще е по-удобно за студиото да направи „рибуут”, но все пак…

Вижте още два тв спота на филма.

http://www.youtube.com/watch?v=f6EcvwysyoU

http://www.youtube.com/watch?v=-cuYYorbuVo

И последно да споменем слуховете, че филмът ще е с продължителност 2 часа и 45 минути.

Режисьор на „Черният рицар: Възраждане” е Кристофър Нолън, а в ролите са Крисчън Бейл, Майкъл Кейн, Гари Олдман, Том Харди, Ан Хатауей, Джоузеф Гордън-Левит, Джуно Темпъл, Марион Котияр, Даниел Санджата, Джош Пенс, Матю Модийн, Том Конти и Джоу Кинг.

Българската премиера на филма е 27 юли 2012.

Повече за филма вижте в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. Споре комикса Бейн му троши гръбначето, но живее чойека прилиеп. Да видим дали ше го похарчи Нолан.

  2. Трейлърът наистина е страхотен. Но трябва да спомена, че Цимер е гъз. Тук си е рециклирал подхода от Инсепшън (пак, по-добре, можеше да е рециклиране на подхода от TDK).

  3. @Silver
    „гъз“… това пък за какво?!?! Излишно хейтване ми се струва. Вживял си се в ролята на безкомпромисно-всичко-критикуващ-всичо-разбирач… е няма нужа чак пък толкос. Цимер бил гъз… изобщо музика слушаш ли, филми гледаш ли…?! Имаш ли представа на колко и кои филми е писал мизиката?!? Щях да ти изреждам примери, но просто се чудя от каде да почна… по-добре влез в IMDb и ги виж всичките(списъкът e умопомрачителен) . И музиката на всички, които аз съм гледал, е не просто добра или подходяща за филма, а е емблематична. Бил рециклирал… ти Генезис изобщо гледал/слушал си си го?!?
    Колкото до „Черният рицар: Възраждане” поне половимата от въздействието на филма ще се дължи на скора(напълно ви го гарантирам това).
    пп За мен поне половината от един филм е музиката към него.

  4. lol
    Пич, гледал съм почти всички филми, които Цимер е скапал, както и съм слушал почти всички саундтраци, които е „писал“ – щото слушам предимно филмова музиа и щото и за мен половината ефект на филма идва от музиката.

    Повтарям: Цимер е гъз и проклятие за филмовата музика. Каквото пипне става на леш.

  5. Хахахаха, Силвъре, мноого удачно си сложил „писал“ в кавички, щото ако за Z правене на умопомрачително предъвкани луупове в Pro Tools или к’вото ползва там, е писане, то за мен не е. Човекът даже веднъж си призна, че не му било удобна нотацията, горкичкият. И се нарича композитор!! Когато художествената ти палитра се ограничава от присетнатите ти библиотеки в програмата, знаеш, че нещо не правиш както трябва. Та, +1 ^^

  6. @Silver
    Е и аз слушам предимно филмова музика и за мен Цимер е един от най-добрите за последините 20тина години. Но явно имаме коренно различни вкусове. Сподели какво слушаш да се ориентирам!

    @Влади Неколов
    Да ти кажа изобщо не ми пука как композира, ако ще и на GSMа си да го прави, резултаът е най-важен, а той е повече от добър.

  7. Аз бих добавил и Енио Мориконе, но предполагам тук става въпрос за по-съвременни творци

  8. @Silver

    Първите двама са невероятни. От Хауърд нямам особени впечатления, поради неизвестни за мен причини. Трябва да спомена обаче, че темата му за Харви Дент е нещо наистина специално. Уилямс няма какво да го коментирам. Понеже съм фен на филмовата музика и слушам почти само това, забелязвам, че когато си подсвирквам негови теми, много лесно преминавам от една в друга напълно несъзнателно. Omaha beach е нещото, което се върти най-често в Winamp-a ми, когато съм на компютъра.

    Бих добавил и Дон Дейвис, заради музиката към „Матрицата“. Освен нея обаче, не мога да спомена нищо друго, което да ми е направило сериозно впечатление.

    Иначе, Цимер ми е любимец. Да, рециклира. Темите му за „Пърл Харбър“ и „Тънка червена линия“ са еднакви. В много от филмите му намирам (и не само аз) адски много повтаряемост, но фактът, че той бе първият филмов композитор, с чиято музика се запознах, вероятно се оказва доминантен. Но може би има причина, заради която Спилбърг го харесва толкова много, въпреки че, в крайна сметка, всичко си е до предпочитания.

    Накрая нещо за „Черният рицар: Възраждане” – Кристофър Нолан ми е любимият режисьор, обожавам всичките му филми, така че не знам как ще дочакам да стане 20.07. 2012.

    Сега се сещам да попитам – „Черният рицар: Възраждане” ще излиза в IMAX и у нас? 🙂

  9. Забелязвам пренасочване на еуфорията от Prometheus към Dark Knight Rises … дано това не изиграе лоша шега … отново 🙁

  10. Ако не е „Черният рицар: Възраждане“ ще е някой друг филм. Вярвам в Кристофър Нолан, но се опитвам да не си покачвам очакванията прекалено много. 🙂

  11. Още не са обявили дали ще го има на IMAX. Обаче предполагам, че до няколко дни и това ще стане – мисля, че долу-горе месец и половина преди пускането става ясно, какво са решили и ако не се засича с нещо „по-значимо“ няма да го пропуснат.

  12. Чувам лоши слухове, че може и да не дойде на IMAX. Но то и за „Прометей“ имаше, така че…

    Джон Уилямс не е композитор. Той е Бог! 🙂 🙂 🙂