Супермен и Батман  в „Lego” филма

За първи път писахме за този многократно отлаган проект през 2010, когато единствената информация беше, че Фил Лорд и Крис Милър (създателите на „Облачно с кюфтета”) готвят „Lego” филм, който ще бъде продуциран от „Warner Bros”.

Година и половина по-късно студиото официално съобщи, че одобрява проекта (засега официалното заглавие е „Lego: The Piece of Resistance”), който ще е комбинация от игрални и анимационни кадри (вторите около 80%, по последни слухове). По същото време към Лорд и Милър се присъедини още един изключително кадърен и талантлив човек – и очевидно със страхотно чувство за хумор – Крис МакКей, един от режисьорите на „Robot Chicken”. На този етап леко абсурдната първоначална идея започна да изглежда доста обещаваща и след това (защото винаги става така в Холивуд!) последва дълго затишие, а обещаният кастинг, предвиден за януари, така и не се случи.

Сега обаче има раздвижване и то категорично заслужава внимание – благодарение на Variety не само знаем, че сред Lego героите ще видим Батман и Супермен, но и гласът на Човека-прилеп ще е Уил Арнет. За Арнет можем да кажем десетки положителни неща – правил е супер роли, много, ама много разбира от комедия, пълен олигофрен в най-добрия смисъл на думата, висок, хубав, жена му е сладурана… но гласът му си остава най-отличителната му черта. Ще е абсолютно съвършен като Батман!

И това не е всичко. За ролята на Супермен студиото и създателите на „Lego: The Piece of Resistance” искат Чанинг Тейтъм. Знаете ни мнението за това дърво, но дори и ние не можем да отречем, че в „21 Jump Street” прави супер роля, а там го режисираха точно Лорд и Милър, така че когато става дума за тях двамата (а и за озвучаване в анимация), вярваме, че Тейтъм може да се справи.

Последният известен засега актьор е Крис Прат от сериала „Parks and Recreation” и „Кешбол”, който всъщност ще озвучава главния герой във филма, Емет. Ето какво знаем за него (а и за сюжета като цяло):

Емет е обикновена, спазваща правилата, абсолютно средностатистическа Lego мини-фигурка, която обаче е погрешно нарочена за невероятния „MasterBuilder”. Така Емет става част от задруга от непознати, които потеглят на епично приключение, опитвайки се да спрат зъл тиранин, който иска да залепи и по този начин да замрази целия свят. Това е пътешествие, за което Емет е крайно неподготвен.

За съжаление, шансовете Супермен и Батман да са част от тази задруга не са много големи и е по-вероятно те да са в един от Lego световете, които героите посещават. Ето какво казват режисьорите:

„Участват много светове. Общо взето, най-малко квалифицираните и компетентни Lego герои трябва да спасят света, който е заплашен от залепване.”

Наистина ни радва идеята, че за героите статичният „живот” в една подредена и непроменяща се вселена означава край. При това край, който трябва да бъде предотвратен на всяка цена. Как точно ще стане това ще разберем на 28 февруари 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *