В края на миналата работна седмица в интернет дебютира трейлърът на „Sinister”, който звучи като абсолютно класически, средняшки свръхестествен хорър трилър от онези, разчитащи на някоя по-популярна филмова звезда (която незнайно поради какви причини се е навила да участва в подобно нещо – в случая Итън Хоук), за да привлече повечко внимание.

Филмът разказва за писател (Хоук), който заедно със семейството си се премества в къща, чиито бивши обитатели са били брутално убити. Там той се натъква на кутия с домашни филми, документирали жестоката смърт и на други семейства. Разследването, което предприема, го отвежда до разкриването на свръхестествена сила, която (не думайте!) заплашва да унищожи и неговото семейство.

Звучи средняшки и изглежда средняшки. Тогава защо го представяме? Ами, защото реакцията на публиката и ревютата, които получи на SXSW бяха изненадващо положителни и почти всички споделят, че това е един от най-добрите представители на този добре познат ни жанр. Надяваме се само да не се повтори историята с „Insidious” (неговите продуценти стоят и зад този филм), който получи добри отзиви от критиката, но (поне за нас) се оказа изключително слаб.

Ето и плаката.

„Sinister” - плакат

Положителни отзиви си спечелиха и режисьорът Скот Дериксън и сценаристът С. Робърт Каргил, който е познат като Massawyrm от AICN, но ние си запазваме правото да се съмняваме. Харесваме „Дяволът в Емили Роуз” на Дериксън, но сме доста разочаровани от римейка „Денят, в който Земята спря”, а що се касае Каргил и друг път сме виждали фенове и колеги да се провалят забележително с опитите си в писането на сценарии.

В ролите, освен Итън Хоук, ще видим Винсент Д’Онофрио, Клеър Фоли, Джеймс Ренсън, Фред Далтън Томас и др.

Премиерата е 5 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Insidious беше върхът! За мен е един от най-добрите в този жанр. Страшно ми хареса! А този тук изглежда приятно, но само до тук. Дано се окаже приятна изненада. С нетърпение чакам Insidious 2. На вас защо не ви хареса?

  2. „Insidious“ беше върхът на фейспалма. За мен е един от най-малоумните в този жанр. Страшно ме дразни! А този тук изглежда безумно, но не само до тук. Дано се окаже епичен провал. С нетърпение чакам някой да застреля кретните, които чакат „Insidious 2“. На вас защо ви хареса? (Всъщност, въобще не ме интересува.)

  3. Първата половина на „Insidious“, макар и гледана до втръсване, беше добре направена – „атмосферана“ и увличаща. Втората обаче беше трагедия. Знам, че са се опитали да разчупят жанра ала „От здрач до зори“, но не се правят така тези неща.

    А за този тук… ще поживеем ще видим! 🙂