Отдавна не сме представяли нещо толкова любимо като азиатско кино и ето, че имаме повод. Най-новият филм на Чън Кайгъ, създателя на „Сбогом, спътнице моя” (награден със „Златна Палма” през 1993 г.), „Убивай ме нежно” и „Обещанието”, е вече факт. „Sacrifice” е епична история по сюжета на китайската пиеса от времето на династия Юан – „Orphan Of Zhao”, чиито автор е Ji Jun-Xiang (няма шанс да налучкаме интерпретация на името!).

Постер на новия филм на Чън Кайгъ „Sacrifice”

Както можете да се досетите от визията на плаката, става дума за история с отмъщения – жаден за власт генерал изтребва цялата фамилия на свой съперник, оцелява само един съвсем малък малчуган. Той е закрилян от доктора, присъствал на раждането му, който ще го отгледа като собствен син с надеждата да го превърне в удобно оръжие за въздаване на справедливото наказание. Можем да предположим вдъхновение, размах и цветна феерия, след като действието се развива в средните векове.

Филмът на прочутия кинотворец вече е номиниран за няколко Азиатски филмови награди и благодарение на ентусиасти-разпространители ще бъде пуснат в Щатите в края на юли – сред всичките летни блокбастър-пуканки! Дали ще имаме шанс да го видим и на наш екран – този глагол за сега може да бъде спрегнат само в „пожелателно” наклонение…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *