Мадс Микелсен

Изключително приятна изненада! Като си говорихме за предстоящия сериал на NBC „Hannibal” вече обсъдихме така или иначе очевидното – най-важният елемент, от който до голяма степен зависи дали въобще ще стигнем до четвърти епизод (първите ще ги гледаме от любопитство, то е ясно), е изборът на актьор за главната роля на доктор Лектър. Оказва се, че нямаме повод за оплакване, защото новият доктор Ханибал Лектър е Мадс Микелсен.

Честно казано, притеснявахме се, че ще изберат или някой бегло познат ТВ актьор или по-зле, ще предпочетат някоя позалязваща и позабравена звезда с нулеви шансове действително да влезе в ролята на любимия на няколко поколения сериен убиец. Но Микелсен – въпреки че никога нямаше да ни хрумне неговото име, ясно няма да стане кастинг агенция от нас – е просто идеален за ролята и рязко покачва потенциала на целия сериал. Отличен избор и като актьор и чисто като външен вид, а освен това направо го виждаме как манипулира Уил Греъм, особено след като ФБР агентът ще се изпълнява от Хю Данси.

Не очаквахме, че ще го кажем, но вече чакаме „Hannibal”, ако не с нетърпение, то поне с удоволствие. Не може обаче да се каже същото за един друг проект, свързан с „Мълчанието на агнетата”– „Lifetime” подготвят свой собствен криминален сериал, „Clarice”, за млада, току-що завършила академията на ФБР агентка на име Кларис Стърлинг.

Този път не разчитайте на какъвто и да е интерес от наша страна, ако ще и самата Джоди Фостър да вземат за главната роля – това е „Lifetime” и ще е абсолютно чудо, ако сериалът въобще става за нещо. Докато „Hannibal” наистина звучеше съмнително, но вече си има Мадс Микелсен!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *