Джордж Лукас   и Катлийн Кенеди

Джордж Лукас винаги е държал всичко, с което се занимава – филми, компании, технологии, марки, мърчъндайзинг и най-най-дребния продукт, свързан по някакъв начин със „Star Wars”, под пълен, абсолютен, едноличен контрол. До такава степен е известен с отношението си, че името му е синоним на „маниак на тема контрол” не само в Холивуд и света на киното, но и в бизнеса въобще. Но все някой ден, дори и човек като Лукас трябва да се замисли за пенсиониране и въпреки че този момент не е дошъл, явно е зад ъгъла, защото той официално обяви Катлийн Кенеди за свой наследник в „Lucasfilm”.

Самият Лукас ще остане ко-председател на борда на директорите, заедно с Кенеди, но само докато тя навлезе в материята, по думите на самата Катлийн, около две години:

„Вълнувам се, че имам възможност да работя с толкова талантливи хора. С Джордж разговаряхме за огромните възможности пред компанията и за мен е чест, че насочвайки се към пенсиониране, Джордж ми се доверява и оставя под моите грижи любимите си филмови франчайзи. Ще имам страхотен късмет да работя с Джордж следващата година или две, докато поема тази роля. Приятно е да знаеш, че Йода те подкрепя.”

Не е съвсем ясно какво означава всичко това за безобразно успешното сътрудничество на Кенеди и Стивън Спилбърг, но режисьорът – поне на хартия – подкрепя отколешната си продуцентка. По думите на самия Спилбърг:

„Поредното доказателство за далновидността на Джордж е изборът на дългогодишния ми продуцентски партньор, Кати Кенеди. Кати е член на нашите семейства вече четвърто десетилетие, така че не става дума за пътешествие до далечна галактика. Тя ще получи моята подкрепа, така както Джордж е подкрепял нас двамата през всичките тези години.”

Разбира се, когато Лукас действително и окончателно се пенсионира, не очаквайте да се зарови в градината или да се посвети на производство на домашна ракия – той възнамерява да се върне към първоначалните си, прохождащи стъпки в киното:

„Цял живот изграждам „Lucasfilm” и сега, когато прехвърлям вниманието си в друга посока, исках да съм сигурен, че оставям компанията в ръцете на човек, който може да осъществи моето виждане за бъдещето… Оттеглям се от бизнеса, приключвам задълженията си и ще се затворя в гаража си с трион и чук, за да правя филми като хоби. Винаги съм искал да правя по-експериментални филми и да се не се тревожа за показването им в кината.”

А ние си мислехме, че завинаги е забравил „THX 1138”…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *