Една картинка... и си там!

Играта приключи, „Старогръцки митове и легенди” на Петър Кърджилов спечели:

Лалка Николова

Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!

___________________________

Великолепният и увличащ стил на писателя-фантаст и кинокритик Петър Кърджилов ни потапя в прекрасните „Старогръцки митове и легенди” – един хипнотизиращ и ярък свят, който сякаш омагьосва читателя завинаги. Книгата впечатлява с находчивия си формат: след всеки преразказ на прочут старогръцки мит следват справки, в които се говори достъпно за сложни неща; структурата на „Старогръцки митове и легенди” е такава, че първата част може да се определи като увлекателната – тя е една приказка, която се възприема с лекота и възбужда интереса. След нея е информационната (речниковата) част, която допълва и дообяснява прочетеното. Данните са събирани от десетки източници – систематизирани и подредени, а краят на всяка част поднася обобщена фактология по темата.

Старогръцки митове и легенди” (ИК „Изток-Запад”) излиза в два тома, като вторият се очаква да бъде готов през есента. Художник и оформител е любимият арт-ветеран Петър Станимиров, отговорен за чудесните и оригинални илюстрации в изданието, а то самото ще стане собственост на един от вас, отговорил правилно на въпроса:

Какво дава титанът Прометей на хората, заради което е прикован на скала и обречен на велики мъки?
а) слаб сценарий
б) канабис
в) огън

„Старогръцки митове и легенди” на Петър Кърджилов

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Оценявам хумора – още от древно време слабия сценарий е повод за мъчния и съвсем заслужено. В днешно време сме изоставили тая традиция, предлагам да я подновим!

  2. Аааааа, Прометей… Прометей… – това не беше ли нещо свързано с пришълците?!?!?