Кроненбърг и Патинсън

Нали ви казахме, че един ден ще излезе човек от Робърт Патинсън? Преди време стана ясно, че Дейвид Кроненбърг е на същото мнение, а сега, след като „Cosmopolis” вече впечатли късметлиите, видели го в Кан (има и някои не дотам добри ревюта, но ние силно се съмняваме в тяхната достоверност), съвсем скоро и останалата част от света ще има възможност да се убеди в изненадващия талант на младия актьор.

А режисьорът му явно е повече от доволен, защото би искал двамата да работят заедно и по предстоящия му „Maps To The Stars”. Кой би предположил преди две-три години, че Корненбърг и Патинсън ще са толкова успешна комбина? Е, няма как да станат Скорсезе и Де Ниро, нито дори Скот и Кроу, но поне до Кроненбърг и Мортенсен може да стигнат. И като стана дума за Виго Мортенсен, той също може да участва в „Maps To The Stars”. Ето какво казва самият Кроненбърг в ексклузивно интервю с The Playlist:

„Попитах Роб дали иска да изиграе една определена роля и той каза да. Виго също се интересува от една от ролите. Би било много интересно. Това е проект със заглавие „Maps To The Stars”, написан от Брус Уагнър, който е чудесен сценарист от Ел Ей.”

Но не бързайте да се радвате – „Maps To The Stars” е същият проект, който не се осъществи преди 5 години и явно все още има опасност от окончателно разпадане:

„Не е сигурен проект. Имаме сценария на Брус, който много ми харесва. Но е много труден филм, какъвто беше и „Cosmopolis” всъщност. Не знам дали ще успея да го направя – преди пет години опитах и не успях да го осъществя. Може и този път да не успея.”

„Maps To The Stars” е изключително черна комедия за две деца, млади актьори, съсипани от Холивудската поквареност. Режисьорът допълва:

„Много екстремен е. Очевидно не е голям, комерсиален филм, но и като независим филм е много труден. Много по-различен е от „Cosmopolis”, но е много язвителен и сатиричен. Труден проект.”

Ако проектът действително се осъществи – стискаме палци като луди! – това може да е първият филм на Корненбърг, сниман в САЩ (всичко досега е снимано или в родната му Канада или някъде извън нея, но никога в Америка):

„Е, „Maps To The Stars” е история от Ел Ей и смятам, че това не може да се пресъздаде в студио в Торонто. Докато структурата на „Cosmopolis” му позволи да пресъздам Ню Йорк в студио. Но „Maps To The Stars” бих искал да снимам в Лос Анжелис, а не съм снимал и един кадър в Америка. Баща ми беше от Балтимор и познавам страната от малък. И не е като да не съм искал да снимам в САЩ, но положението е много странно откъм ко-продукции и паричната страна – в някои градове в Америка е много скъпо да се снима. Така че много бих искал да снимам поне част от филма в Лос Анжелис, но проблемите с бюджета…Наистина не знам дали ще успея, но много бих искал.”

А докато чакаме „Maps To The Stars” (или поне някакво потвърждение, че са се намерили разумни хора, които да го подкрепят и такъв филм наистина ще има в близко бъдеще), вижте най-новото около „Cosmopolis” – рекламни кадри на Робърт Патинсън, превзел цялата кариера на Кроненбърг…

Патинсън

Патинсън

Патинсън

Патинсън

Патинсън

Патинсън

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *