Томи Лий Джоунс

Да бъде култовия агент Кей (когото съвсем скоро ще видим на екран и в оригинална, и в „подмладена” версия и подозираме, че Джош Бролин ще се справи доста добре) съвсем не е единственото занимание за Томи Лий Джоунс. Наскоро споменахме за романтичния и забавен „Hope Springs”, сега благодарение на Variety добавяме и един режисьорски ангажимент, който 65 годишният Томи Лий смята да реализира в близко бъдеще.

За четвърти пореден път Джоунс ще застане зад камерата – той дебютира през 2005 с драмата „The Three Burials of Melquiades Estrada” (с две Кан-ски награди – за актьорското присъствие на Томи Лий и за сценария на Гиермо Ариага, и с четири номинации за наградите „Независим дух”), като 10 години по-рано режисира филм за TNT – „The Good Old Boys”, а миналата година се появи и екранизацията за HBO на „The Sunset Limited” по Кормак МакКарти, която страшно много харесваме. Тази информация е просто доказателство, че освен амбиция, Джоунс притежава и опит – и ние безстрашно се доверяваме на решението: като ще режисира, значи така трябва.

Проектът носи заглавието „The Homesman” и ще разкаже история от времето на американските пионери и стремежа им за завладяване на различни територии. Една жена и един мошеник, търсен от закона (Джоунс) трябва да въдворят три психически неуравновесени жени от Небраска в Айова и, както може да се очаква, пътят им е осеян с препятствия.

Томи Лий Джоунс се е нагърбил и със задачата да продуцира филма, като компанията на Люк Бесон EuropaCorp ще се включи като ко-продуцент, с ангажимент да предложи филма за разпространение по света. Все още няма уточнена дата за начало на снимките, тъй като Джоунс ще трябва да приключи работата си със Спилбърг по „Lincoln” и да финализира рекламните кампании на „Мъже в черно 3” и „Hope Springs”. Ще очакваме новини по кастинга и графика на филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *