Питър Уиър

Питър Уиър е решил да разкаже една съвременна история с „готик” елемент. Нейни главни герои ще бъдат двама братовчеди, които споделят тревожно близки спомени от миналото и решават заедно да възстановят средновековен замък в централна Европа, като идеята им е да го превърнат в алтернативно място за почивка. Нали е излишно да поясняваме, че в замъка ще има тайнствени случки (духове и прочие), че братовчедите са родом от Щатите и че премеждията, които ги очакват, ще ги накарат да преосмислят травмите, нанесени им още в детска възраст, и ще отприщят дълго таените сълзи?

Горе-долу така звучи синопсиса по повод адаптацията на едноименния бестселър от 2006 на Дженифър Игън, „The Keep”. С обещанието за съдбовни обрати в сюжета, за ужас, парано, неизбродими тунели, непристъпна кула и важни разкрития, трансформациите в образите на двамата братовчеди все пак ще послужат за „кукичка” на интереса ни към проекта, още повече Питър Уиър съвсем не е случаен творец (особено сме привързани към „Обществото на мъртвите поети”!)

The Keep” ще се снима в Европа и ще се довършва в Австралия – или обратното, в зависимост от договореността, която се постигне между компаниите. Бюджетът на филма е около 30 милиона долара. SBS Films, които застанаха зад „Carnage” на Роман Полански и „Passion” на Брайън де Палма, подкрепят филма, а самият Уиър е поел ангажимента към работата по сценария. По принцип сме скептични към обединяване на сценарист и режисьор в една личност по който и да е проект, но разбира се – винаги има изключения, които да потвърждават правилото, и ще се надяваме най-безкористно случаят с „The Keep” да е същият.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *