Още от самото начало – дори преди да видим снимка на Антъни Хопкинс като Алфред Хичкок – „Hitchcock” (доскоро познат като „Alfred Hitchcock And The Making of Psycho”) беше предпочитаният от нас проект, посветен на легендарния режисьор, въпреки че историята на „The Girl” звучи доста по-пикантно и любопитно.

Една от причините за това (но не единствената, разбира се) е участието на любимата ни Скарлет Йохансон като небезизвестната Джанет Лий. Естествено, одобрихме избора ѝ още в началото и на сляпо – макар че подходихме със съмнение към доста ранните сравнения с ролята на Мишел Уилямс в „Моята седмица с Мерилин” – но сега, съдейки по представената от Yahoo! първа (неофициална) снимка на Скарлет като Лий от снимачната площадка на филма, виждаме, че не сме се излъгали.

Скарлет Йохансон като Джанет Лий

Не е най-перфектният поглед, но все пак е достатъчен, за да ни убеди, че въпреки че Скарлет не прилича супер много на Джанет Лий, тя ще се справи подобаващо с ролята.

Действието на „Hitchcock” се развива по време на създаването на признатия за най-големия шедьовър на Хичкок „Психо” и разказва за взаимоотношенията на режисьора и съпругата му Алма Ревил.

Режисьор на филма е Саша Джеревеси и освен Скарлет Йохансон като Джанет Лий, в него ще видим Антъни Хопкинс (Алфред Хичкок) Хелън Мирен (Алма Ревил), Джесика Бийл (Вера Майлс), Джеймс Д’Арси (Антъни Пъркинс), Тони Колет (Пеги Робъртсън), Дани Хюстън (Уитфийлд Кук), Майкъл Щулбарг (Лю Уосърман), Майкъл Уинкот (Ед Гийн), Уолъс Лангъм (Сол Бас) и Ралф Макио (Джо Стефано).

Премиерната дата се очаква през 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments