Shaun of the Dead

Горе-долу по това време миналата седмица писахме за очарователно уголемяващите се шансове най-накрая да видим „Ant-Man” на Едгар Райт и за щастие, по тази линия нищо не се е променило и супергероят на „Marvel” действително се е запътил към големия екран. Но чак след като Райт приключи със снимките на „The World’s End”, дългоочаквания завършек на трилогията, неофициално наречена „Blood and Ice Cream”.

Покрай няколко туийта на Саймън Пег (той обещава веднага след пилота на „L.A. Noir” на Франк Дарабонт, който вече се снима, да попише и след това да се прехвърли към работа, свързана с „плазма и джелато”) и една-две официални новини (Deadline например) вече знаем, че „The World’s End” ще се снима септември, ще излезе по кината пролетта на 2013, сюжетът ще има свръхестествени елементи (с тази плазма залагаме на призраци и полтъргайсти) и на финасово-разпространителския фронт „Working Title” ще си партнират с „Universal”.

И за да е още по-пълно щастието на всички „Shaun of the Dead” и „Hot Fuzz” фенове, получаваме и официален синопсис на филма:

20 години след опит за епичен кръчмарски маратон, петима стари приятели се събират, след като един от тях решава, че е време за ново, безпаметно напиване. Гари Кинг, 40-годишен мъж, очевидно с недоизживяна младост, завлича – въпреки протестите им – приятелите от детството в родния им град, където за втори път да се опитат да достигнат заветната кръчма „Краят на света”. Но докато се опитват да помирят миналото с настоящето, те разбират, че истинската борба ще е за бъдеще – не само за тях, но за цялото човечество. И изведнъж „Краят на света” се оказва последният им проблем.

Всичко описано по-горе звучи прекрасно, но като че ли от всички новини и подробности най-много ни радва следният туийт на Пег от събота:

„Strategy meeting with @edgarwright. On the agenda getting The World’s End to you as soon as is humanly possible in its most awesome form.” Yeah, baby!

А сега, след като така или иначе сме на вълна Райт, Фрост и Пег, вижте какво е успял да снима последният преди снимките на „Стар Трек 2”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *