Полтъргайст

Едва съвзели се от доста скорошния си банкрут, MGM бързо-бързо се завърнаха към добре познатия план да използват сериозния си като размери и качество архив за няколко римейка, които – дори и да изнервят максимално феновете – да им донесат поне приличен финансов успех.

Миналата седмица, в разговор със студенти от „University of Denver”, шефът на студиото Роджър Бърнбаум сподели подробности за два от вече известните проекти – римейка на „Кери” (за който намеква, че може да е „found-footage”, но засега няма да го приемаме даже за слух, камо ли за факт) и римейка на класиката от 1982 „Полтъргайст”.

Отдавна знаем за новия „Полтъргайст”, но чак сега чуваме каквито и да било подробности и дори те са все още непотвърдени. Въпреки това заслужават внимание – според THR Сам Рейми ще продуцира римейка и ще помогне с избора на режисьор. Първоначалните слухове, че Рейми ще режисира, бързо бяха опровергани и нищо чудно – дори и той не би могъл да се справи с безумния брой проекти, покрай които се спряга името му.

Но продуцент на римейка на „Полтъргайст”? Това вече звучи доста по-реалистично, особено имайки предвид, че сценарист е Дейвид Линзи-Абеър който е работил с Рейми по два негови неосъществени проекта – „Rabbit Hole” (филмът бе поет от Джон Камерън Мичъл, след като Рейми отпадна заради бюджетни проблеми) и „Спайдър-мен 4” (преди да се превърне в „The Amazing Spider-Man” и да се режисира от Марк Уеб) – както и по предстоящия „Oz: The Great and Powerful”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *