Кати Бейтс и Хелена Бонам Картър

Вече сме споменавали за дългоочакваното завръщане на Жан-Пиер Жьоне на американска почва – дългоочаквано от Холивуд, където може и да не са се избивали за него след „Пришълецът: Завръщането”, но след успеха му в началото на миналото десетилетие не спират да го търсят и заливат с предложения (сред които „Животът на Пи”, „Хари Потър и Орденът на феникса” и „Огледалце, огледалце”, който със сигурност щеше да е в пъти по-добър, ако той се беше захванал с него).

Ние като цяло бяхме доволни да си работи във Франция, но след сериозното разочарование „MicMacs” нямаме нищо против да смени малко обстановката. Явно никога няма да се върне към доброто старо време, когато работеше с Марк Каро…

Но да не се отплесваме в невъзможни мечти, особено при условие, че предстоящият „The Young and Prodigious Spivet” (доскоро познат като „The Selected Works Of T.S. Spivet”) се очертава като наистина интересен проект, при това „много трогателна история” според самия режисьор. Освен, че става дума за екранизация по вече култовия роман на Рейф Ларсън – историята на 12-годишен картограф, който прекосява Америка скрит в товарен влак, Жьоне е събрал доста обещаващ екип актьори.

В главната роля ще е малкият Кайл Катлет, Калъм Кийт Рени ще играе баща му, а според Variety към тях ще се присъединят Кати Бейтс и Хелена Бонам Картър. За съжаление не е ясно в кои точно роли ще видим Бейтс и Бонам Картър, а ние не сме чели романа и дори предположения не можем да правим. Но честно казано, за нас няма особено значение – и двете са уникални актриси и им трябва много малко, за да се представят на ниво.

Снимките на 3D екранизацията трябва да започнат към края на юни в Канада, а премиерата се планира за октомври 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments