„Evolutionary psychology is one of four sciences that are bringing human nature back into the picture!”

Играта приключи, „Как работи умът” на Стивън Пинкър спечели:

Денис Петров

Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с него с подробности как да получи наградата. Честито!

_______________________________________

Пригответе се за едно едновременно забавно и впечатляващо информативно изследване на съвременната наука за мозъка. Изтъкнатият и международно акламиран учен-когнитивист Стивън Пинкър поддържа теорията, че великият Чарлз Дарвин (в съвкупност с хитроумни компютърни програми) е ключът към разбирането на самите нас. Пинкър успява да вмъкне уместно и „Стар Tрек„, „Междузвездни войни„, история, литература, У. К. Фийлдс, В. А. Моцарт, Мерилин Монро, сюрреализма, експерименталната психология и Мулей Исмаил Кръвожадния с неговите 888 деца… в това особено увлекателно четиво, озаглавено „Как работи умът” (ИК „Изток-Запад”).

Как работи умът” (обстойно ревю – тук!) е възторжено приет труд в целия свят; книга, която се нагърбва – при това успешно – да разнищи устройството на човешкия ум. Пинкър синтезира най-удовлетворителните обяснения на нашия умствен живот, предлагани от когнитивната наука, еволюционната биология и други области. Целта й е да разясни какво представлява умът, как се е развил той и как благодарение на него можем да виждаме, мислим, чувстваме, да се смеем, да общуваме, да намираме удоволствие в изкуството и да размишляваме над тайните на живота.

Изкушаваме се да ви зададем помпозен интелектуален въпрос, който (при верен отговор) да ви даде шанс да спечелите книгата, но в последния момент решихме да го караме малко по-фенски… Та:

Мозъкът е основно меню за зомбитата от коя култова хорър комедия?
а) „Shaun Of The Dead”
б) „The Return Of The Living Dead”
в) „Zombieland”

„Как работи умът” на Стивън Пинкър

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *