Гари Олдман

Ама много се изхитриха тези в Холивуд! Първо ни секнаха напълно оправданото дуднене за римейк (или нова екранизация, ако предпочитате, на нас не ни дреме особено) на „Зов за завръщане” като някак убедиха не само Брайън Кренстън и Бил Най да се присъединят към Колин Фарел, но и Кейт Бекинсейл и Джесика Бийл – сега как да го мразим истински този проект? А въобще не ни се говори за продължението на „Blade runner”, който от предизвикващо гадене извращение изведнъж се превърна в… ами във фантастика на Ридли Скот. Знаят как да ни умилостивят (къде повече, къде по-малко), само това ще кажем.

Сега, в новина, която спокойно можем да поставим някъде по средата между двата горни примера, Heat Vision обявиха, че Гари Олдман ще участва в римейка на „Робокоп” на Хосе Падиля. Казваме „по средата”, защото не може да се сравнява с „Ридли Скот ще режисира”, но при цялото ни… уважение… към Кейт и Джесика, Олдман успява да качи нивото и на най-слабия филм. Получи се даже в „Книгата на Илай” и „Lost in Space”.

Ролята му в „Робокоп” не е особена изненада:

„Нортън, учен, който създава Робокоп и се разкъсва между корпоративната алчност и опитите на машина да преоткрие човечността си”.

Както вече знаете, в ролята на Мърфи/Робокоп ще видим Джоуел Кинеман, който наскоро сподели, че не вижда как е възможно филмът да е омразната на феновете „PG-13” категория, което, разбира се, не означава нищо, но поне дава надежда за нещо по-кърваво и забавно от първоначалните очаквания. Няма да е „You have 20 seconds to comply”, но в това „политически коректно” десетилетие, забравете, никога няма да го бъде.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Гари Олдман е пич неземен!
    Ролята му в Tinker Tailor Soldier Spy беше за Оскар!