Алф

В сегашната ситуация на безкрайни претворявания на вече съществуващи истории – били те филми, сериали, книги, игри и т,н. – беше само въпрос на време, преди да се заговори за завръщането на една от телевизионните икони от края на 80-те и началото на 90-те години на изминалия век, „Алф”. Предполагаме, че ще ви обидим, ако започнем да ви обясняваме за образа или за самия сериал – дори и да сте били прекалено малки, когато се излъчваха оригиналните епизоди, 100% сте попадали на някое от безбройните повторения през годините – затова няма да го правим, а директно ще пристъпим към новината.

А тя е, че в интервю с THR, посветено на „Алф”, създателят на образа и изпълнител на ролята (като кукловод и глас) Пол Фуско споделя, че косматият извънземен от планетата Мелмак може да се завърне на голям екран. Ето какво казва той:

„Смятам, че моментът е подходящ. Това е много важно нещо – моментът. В последно време се направиха филми, чиито герои не са от класата на Алф и мисля, че е време. Смятам, че може да бъде успех на много нива…Алф може да бъде още по-прям сега, защото светът е съвсем различно място от 80-те. И смятам, че героят все още е актуален и повече от всякога има какво да каже. Мисля, че можем да подходим по свеж начин. Не смятам, че ще повторим шоуто – може да създадем сюжетна линия, в която се обяснява как точно Алф се озовава на Земята, да го поставим в ново семейство и да оставим героя да говори сам за себе си.”

Честно казано не знаем какво да мислим по въпроса. Смятаме, че модерният свят наистина предлага благодатно поле за изява на образ като Алф и може да се получи нещо любопитно, но ни се струва, че сега просто няма място за онази характерна за времето „невинност”, която беше част както от сериала, така и от героя, а без нея нещата няма да са същите и ще си останем с един гол цинизъм и никакво сърце и душа.

Освен това, не сме съвсем сигурни, че ни допада идеята за игрален филм. Сериал да, но не и филм – още ни горчи вкусът от жалкия опит, наречен „Project ALF”. Въобще много ни е трудно да си представим Алф при семейство, различно от Танер. И без Ракел Ачмонек (Акмонек в оригинал), чието име „звучи като правописна грешка”… не знаем.

Но нека да видим дали въобще ще направят нещо, пък тогава ще философстваме по-подробно. А докато чакаме, припомнете си класиката!

http://www.youtube.com/watch?v=dCOHJkn0KH4

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *