Уди Алън

Освен всичките други определения, които много му отиват, Уди Алън е и непредвидим. Оказа се, че докато всички очаквахме „турът” му из Европа да продължи с Копенхаген (самият режисьор твърди, че няма представа как точно медиите са си направили това заключение!), Уди се връща в Щатите! Според Variety на премиерата на неговия най-нов филм „To Rome with Love” в Рим Алън е разкрил как поредният му все-още-неозаглавен проект ще бъде заснет най-вече в Сан Франциско и „съвсем малко” в любимия на твореца Ню Йорк.

Очевидно след успеха на „Полунощ в Париж” ще бъде малко по-лесно да се осигурят финанси за филмите на шантавия гений. При все, че винаги индустрията е таяла голяма доза недоверие към Уди, той отдавна е „епоха” в историята на киното. И някак си не можем да отдадем предпочитания на някой определен период в творчеството му – както харесваме парижката авантюра и „Вики Кистина Барселона”, така сме върли почитатели на „Хана и нейните сестри”, „Deconstructing Harry”, „Пурпурната роза от Кайро”, „Взимай парите и бягай”… да не отегчаваме повече със заглавия.

За най-новия му (засега) филм „To Rome with Love” вече сме споделяли подробности; подсещаме, че актьорският екип отново е впечатляващ – Алек Болдуин, Роберто Бенини, Пенелопе Крус, Джуди Дейвис, Алисън Пил, Грета Гъруиг, Елън Пейдж, Джеси Айзенбърг и самия сценарист-режисьор. Щатската му премиера е предвидена за 14 юни, по време на филмовия фестивал в Лос Анджелис, седмица по-късно ще може да бъде видян и на кино, а у нас… Узнаем ли новини по въпроса, ще споделим незабавно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *