Сложно е положението с този режисьорски дебют. „People Like Us” е първи филм за Алекс Курцман, но момчето отдавна е зад камерата на една камара финансово успешни проекти – най-често като съсценарист и съпродуцент, заедно с Роберто Орси. Сега, няма да е удобно, ако пропуснем да споменем кои са филмите – два броя „Трансформърс”и, „Островът”, втория „Зоро”, третата „Невъзможна мисия”, най-новия „Star Trek”, тв-поредици за Херкулес, Зина, „Наричана още” и „Fringe” („Експериментът”) – впечатляващ опит, второразредни резултати… О, да – и „Каубои и извънземни”, които аз лично не съм гледала, но чух отзиви, които ме отказаха от амбицията да видя Харисън Форд и Даниел Крейг как… Така де, темата в момента е Курцман и неговата амбиция да проговори на чувствителните сърца. Предлагаме на Вашето внимание трейлър.

По първи видео-данни се очаква да има няколко приятни елемента в този филм – дамите, Джон Фавро и вероятно децата. Според официалния синопсис на DreamWorks, „People Like Us” ще бъде комедийна фамилна драма, вдъхновена от реални факти и събития – двайсетина-годишен предприемач губи сделка в същия ден, в който научава за смъртта на баща си. Ангажиран да сложи в ред делата на родителя, той с изненада научава за съществуването на негова сестра. Изборът е труден, но героят трябва да реши дали и какво да промени в живота си, за да преосмисли значението на семейните връзки и цената на човешките взаимоотношения.

Последните изречения изглеждат като извадени от средностатистически щатски роман за домакини. Искрено се надявам филмът да не последва този тон. Странен е изборът на Курцман – и като тематика (предвид екшън-миналото му), и като решение за главния герой. Сигурно аз греша, ала Крис Пайн ми е толкова не-симпатичен и така не ми е доказал, че може да играе, че не бих му простила ако с присъствието си опропасти и без това не-вдъхновителния сюжет. На Елизабет Банкс се е паднала ролята на сестрата във филма – нямам възражения, момичето е способно да се справи с предначертаното от сюжета. Като възлюбената на брата ще видим „мокрия сън” на Домакина – Оливия Уайлд; за Мишел Пфайфър май е останала майката на героя на Пайн – и двата факта са доста обнадеждаващи.

Сценарият е дело на режисьора и традиционния му съавтор Орси и с асистенцията на Джоди Ламбърт. Спирам предварителните критики в очакване на края на юни, когато би трябвало да се появи „People Like Us”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. @ Emanuil
    и „Островът“ не влиза съвсем в тази графа – не всички, но повечето от споменатите заглавия са 😉

  2. Вие пък за какво се хванахте, при положение, че Третата „мисия“ и „Стар Трек“ не само не са второразредни, но са и доста добри.

    Тук Светли е походила прекалено арогантно и несериозно. 🙂

  3. да, Домакине – когато си прав – прав си!
    Една от много-лошите-черти-на-характера-ми е арогантността – ще си взема бележка!
    ама дали ще се по-правя – един … знае 8)