Малкълм Макдауъл

В тон на римейк-модата, която няма шанс да отмре (особено в някои жанрове), споделяме с удоволствие за ангажимента, който е поел един от любимите ни актьори от по-зрялото поколение – Малкълм Макдауъл. Той ще участва в режисираната от Стивън Милър нова версия на „Silent Night, Deadly Night” – коледен „слашър” от 1984 година.

Оригиналът разказва за младият Били, който става свидетел на убийството на баща си от мъж, облечен като Дядо Коледа. Вече пораснал, възпитаван жестоко от монахини, той решава да раздава правосъдие в подобен стил, и жертвите му са все „лоши хора”. Преди да изтеглят филма от кината, защото дръзва да се подиграе със „светия” дух на коледните символи, той успява да събере повече зрители от един малък филм на име „Кошмарът на Елм Стрийт”, който – всички знаем – се превръща в култов хорър.

След като шумотевицата отминава, „Silent Night, Deadly Night” се сдобива с четири продължения – през 1987 година братът на Били, Рики, облича костюма на Дадо Коледа. Две години по-късно Монти Хелман режисира „Better Watch Out”; през следващата 1990 година „Initiation” загърбва темата с белобрадия старец в името на няколко вещици, а през 1991 година вместо Дядо Коледа се появява Пинокио в „The Toy Maker” и в ролята на Джепето е самият Мики Руни.

И както хубаво си представяте сините очи на Макдауъл, от които струи жестока светлина, а костюмът на Дядо Коледа е оплискан с кръв, ще трябва да ви разочароваме – той ще врезе в ролята на ченге, който очаква признание за добрите си дела и преследва психото-убиец в тихата, Коледна нощ. Очаква се снимките да започнат скоро и може би филмът ще види бял, снежен свят по Коледа…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ето ти още един изцяло безсмислен римейк на филм, който и без това не блести с кой знае какво 🙂 Личи си колко са изчерпани от към идеи вече хората… жалка работа!