Everyone fights. No one quits!

IGN представиха първия тийзър трейлър на „Starship Troopers: Invasion” – подготвяното от Едуард Нюмайър и режисьора Синджи Арамаки директно анимационно продължение на култовия сай-фай екшън на Пол Верховен (разбира се, вдъхновен от класическия роман на Робърт Хайнлайн), което следим с голямо любопитство.

Първоначалната информация беше, че „Invasion” ще бъде сериал, но поне засега нещата отиват като за само един филм. Възможно е, ако той е успешен, да послужи като пилот, но на този етап не се чува нищо в тази посока.

Трейлърът е типичен тийзър с основен акцент прословутите „power suits” (липсата на които е един от най-често критикуваните елементи във филма на Верховен), но получаваме и кратък поглед към космическата база и кораба „Алесия”, който е един от двата по-важни кораба в историята и дом на „Roughnecks Alpha Team”. Вижте.

http://www.youtube.com/watch?v=TSYLD37yc-8

Винаги се разтрепервам преди спускане! Това изречение, директно взето от романа, ни е едно от най-любимите начала и определено ни накара да се развълнуваме, когато го чухме. Силно се надяваме и в самия филм да има повечко подобни моменти, които да ни радват, а не да ни карат да съжаляваме, че за пореден път (визираме двете трагични игрални продължения) е съсипана една прекрасна възможност за наистина свястна военна фантастика.

Като допълнение към трейлъра можете да видите концептуално изкуство, посветено на втория важен кораб в историята „Джон А. Уордън” (пенсиониран полковник от Военновъздушните сили, който променя курса на първата война в Залива), както и снимка на един от главните герои, майор Хенри Варо.

Starship Troopers: Invasion - концептулано на корабът Джон А. Уордън”

Starship Troopers: Invasion - концептулано на корабът Джон А. Уордън”

Starship Troopers: Invasion - концептулано на корабът Джон А. Уордън”

Starship Troopers: Invasion - майор Хенри Варо

В „Starship Troopers: Invasion”, далечният пост на Федерацията Форт Кейси, защитаван от звездния кораб „Джон А. Уордън”, е нападнат от извънземните буболечки и екипът на кораба за бързи атаки „Алесия” трябва да евакуира оцелелите и да върне военното разузнаване на Земята. Но преди спасителният екип да стигне до звездния кораб, Карл Дженкинс (вече част от „Паранормални военни действия”) потегля с него на тайна мисия и изчезва безследно. Сега мисията на звездните рейнджъри се оказва много по-опасна, отколкото са очаквали.

Премиерата на филма е обявена за лятото на 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 Comments

  1. С тази екипировка и аз им влизам на Арахнидите!

    Само мога да изразя леко разочарование от факта, че няма да бъде игрално това продължение 🙁 . Винаги съм смятал, че след първият филм не само, че остана хляб за още много, но и че продълженията могат да бъдат и още по-добри от превъзходната първа част!

  2. Искам филм по книгите за „Halo“, а не по това! 🙁 🙁 Не че няма да му се изкефя де! 🙂

  3. Историята на “Halo” не струва пред Starship Troopers, но за съжаление филмите (даже и така възхвалявания първи филм на Верховен) са пълен шит с извинение. И не е само заради цитирам: „прословутите „power suits”“, самия филм е с леко тийн-лигав елемент, който категорично отсъства не само от книгата, но и от цялото творчество на Хайнлайн. Другия голям минус на филма е, че запазва полу-фашистките идеи на книгата, за които автора често е бил обвиняван, но във книгата за разлика от филма, тези идеи са обяснени доста подробно и звучат адски логично, докато във филма се обясняват с долу горе следното: „Всичко е заради войната с буболечките“. Както и да е силно се надявам анимацията да отсрами най-накрая тази поредица и да се придържа повече към книгата.

  4. Абе, това с „филма е по-зле от книгата“ не сме ли го коментирали 1000 пъти вече, по адрес на други адаптации? И финалната поука от полемиката не е ли винаги една и съща?
    И да филма на Верховен e жесток, безкомпромисен, 1 тонен fun creature-feature!!!

  5. @Stan

    „Halo“ книгите може да не са със същите успехи, но не са по-малко култови от „Starship Troopers“.

  6. @Stan
    Една екранизация в никакъв случай не трябва да е абсолютно буквална, за да е хубава!!!

    @The Bear Jew
    „Абсо-факин-лютли“!

    @Emanuil
    Не знам. Сигурен съм че книжките за „Хейло“ са симпатични, но „Звездните рейнджъри“ на Хайнлайн е качествена литература, призната от специалистите дори и отвъд пределите на жанра.

  7. Emanuil чел съм ги, играл съм и игрите, каквото искаш ми говори но не може да ме убедиш че вселената на “Halo” е по-добра. 🙂
    Дринов никой не говори за абсолютна буквалност, става дума за основни идеи на книгата, даже и на самия автор (който е запознат с творчеството на Хайнлайн знае много добре за какво говоря). На всеки бих препоръчал да прочете: „Странник в странна страна“, „Луната е наставница сурова“ и естествено „Звездни рейнджъри“, така бихте разбрали какво му липсваше на филма.

  8. Аз съм ги чел изброените от теб романи, както и 90% от всичко преведено на Хайнлайн у нас, така че съм запознат с творчеството му. Разбирам те какво ти би искал да видиш във филма, но това, че го няма не го прави по-лош. Прави го… различен. Не по-добър, не по-лош, различен.
    Когато мисля за филма на Верховен, не мисля като за това какво не е, а за това, какво е! А той е най-добрия военен сай-фай екшън, евър. 🙂 🙂 🙂

  9. Най-добрият военен сай-фай екшън (евър) е „Пришълците“. Най-добрият военен сай-фай сатиричен екшън (пак евър) е „Звездни рейнджъри“.

  10. Не, най-добрият сай-фай екшън е „Звездните рейнджъри“, а най-добрият сай-фай хорър екшън е „Пришълците“. 🙂 🙂

    А сега сериозно. „Пришълците“, братче, е гигантски филм!!! 🙂 Малко са по-големите от него. Например първия „Пришълец“. 😉

  11. Честно, за мен те са като един филм. Да избера кой е по-добър е все едно да избереш кое от двете ти деца обичаш повече. 🙂

  12. Да, аз затова казах, че е до настроение. 🙂 И двата са ми почти еднакво велики и любими… като може би първият е малко по-велик, а вторият е малко по-любим. Със сигурност обаче и двата са над „Звездни рейджъри“, който несъмнено мели, но просто не ми е чак толкова напред в чарта.

  13. Като оставим настрана,че прилича на трейлъра на Старкрафт 2 бива.Да се предадат на лента посланията на Хайнлайн е малко трудно и едва ли постижимо,имайки предвид,че сега го смятат за доста краен в своите политически виждания.Eдинственото нещо с което можем да сравним Наlo и рейнджърите са костюмите,но е едното си е добра фантастика,а другото си е реклама на игра

  14. Не знам, но аз пак искам да кажа, че имам надежди за филма. Не ме интересува на кой ще прилича и дали ще има нещо общо с Хайнлайн. Искам да е хубав и да не ме е срам за авторите докато го гледам.