„1984” на Оруел

Явно отново е дошло време да се обърнем към стряскащия антиутопичен шедьовър на Джордж Оруел1984” (или „Хиляда деветстотин осемдесет и четвърта”, ако предпочитате), чийто единствен недостатък е, че послужи за вдъхновение на тази мега простотия „Big Bother”. Като всяка истинска класика, романът е толкова актуален днес, колкото и в годината на написването си (да не кажем, че сега е повече от всякога), така че не е изненада, че отново привлича интереса на Холивуд, особено сега, в ситуацията на безкрайно връщане назад и претворяване на де що има интересни сюжети.

Засега не се знае много за проекта освен информацията, разпространена от THR, че „Imagine Entertainment” на Рон Хауърд и Брайън Грейзър и „LBI Entertainment” на Джули Йорн ще се нагърбят с продуцирането, както и това, че новата екранизация е била предложена като проект на „LBI Entertainment” от графичния дизайнер Шепърд Фери (популярния плакат „Hope” от президентската кампания на Барак Обама), който евентуално ще бъде един от продуцентите.

Честно казано, не сме съвсем убедени, че имаме нужда от нова екранизация на „1984”, но не можем да кажем и че сме твърдо против. Просто на този етап не виждаме как един нов поглед може да предложи нещо повече от прекрасната версия с големия Джон Хърт и Ричард Бъртън, която на всичкото отгоре беше създадена през действителната 1984 г. (Can’t top that). Така или иначе обаче, нас никой не ни пита, пък и в крайна сметка може би това е добър начин съвременната младеж да се запознае с произведението.

Припомняме, че наскоро още един от емблематичните романи на Оруел, „Animal Farm” също бе набелязан за повторно екранизиране.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. шлллуууууууу (поемане на дъх……)
    НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ако не ме разбрахте…………

    ШШШШЛЛЛЛЛЛУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!!!!!!!!!!!!!!!!! НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!

    Още един шедьовър ще му ебат (сори фор дъ ленгуич) майката……
    Принципно нямам нищо против нова екранизация на 1984, но много зависи кой ще го прави. Защото и една капка комерсиализация и отново казвам
    ШШШШШЛЛУУУУУ…………… НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!

  2. @MKT
    Ако можем да се доверим на съпоставката (много яка между другото), аз определено мога да се съглася с тези оценки. 🙂

    @heinrich
    Уве Бол ще я прави! 🙂

  3. @Дринов
    Сори батка/патка, ама не ти се получи. 😉 Очаквах, че ще кажеш нещо подобно 😉