Имена като Антъни Хопкинс, Хелън Мирен и Скарлет Йохансон са напълно достатъчни, за да можем спокойно да наричаме един проект „високопрофилен”, дори и да не ставаше дума за дългоочаквания „Хичкок” за екранизирането на „Психо”. Но когато към гореизброените прибавим Тони Колет, Джесика Бийл, Дани Хюстън, Майкъл Щулбарг и Майкъл Уинкот, положението започва да клони към прекомерно. Честно казано, „The Girl” с Тоби Джоунс и Сиена Милър изглежда доста интересно, но сега вече 100% не може да се мери с „Хичкок”.

Дани Хюстън, Майкъл Уинкот, Тони Колет и Майкъл Щулбарг

Както вече знаете, Хопкинс ще е в ролята на Хичкок, Мирън в ролята на съпругата му Алма Ревил, а любимата ни Скарлет ще играе Джанет Лий. Новите попълнения са с малко по-дребни роли, но определено си заслужават – Тони Колет ще е асистентката на Хичкок Пеги Робъртсън, Дани Хюстън ще е приятелят на Алма Уитфийлд Кук, Джесика Бийл ще е актрисата Вера Майлс, а Майкъл Щулбарг ще е холивудският агент Лю Уосърман.

Като че ли най-интересната роля е на Майкъл Уинкот, който е абсолютно идеален избор за убиеца Ед Гийн, вдъхновил „Психо”, „Мълчанието на агнетата”, „Тексаско клане”, куп книги и какво ли още не. Въпросът е как точно ще бъде представен Гийн и защо – започваме да си мислим, че това няма да е просто обикновена биография/зад кулисите проект.

И като сме започнали да изброяваме забележителния актьорски състав, на последно място, да не забравяме все пак Джеймс Д’Арси, който ще е Антъни Пъркинс. Ако не друго, поне има някаква прилика. А останалите въобще не ни вълнува дали приличат или не, нямаме никакви оплаквания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. О, да определено това е титулярният филм за Хич!

    Надявам, се че в този случай говорим за кино филм, а не за ТВ адаптация, както е случаят с другият проект за ВЕЛИКИЯТ, ГЕНИАЛЕН,УНИКАЛЕН АРТИСТ АЛФРЕД ХИЧКОК? 🙂