Предисторията на модерната хорър класика „[REC]” (и неговото продължение„[REC]2”) „[REC] 3: Genesis” дебютира на фестивала SXSW в Остин, Тексас и отзивите са доста смесени, като най-често изтъкваният минус на филма е загърбването на субективната камера на „found footage” стилистиката. Ние обаче, отдавна знаем за тази промяна и сме се подготвили психически, така че едва ли ще се разочароваме (поне не и от този елемент).

Докато ние, простосмъртните, чакаме да гледаме филма (за България това означава дори повече, защото едва ли някой ще се реши да го покаже на кино), не ни остава нищо друго, освен да гледаме трейлъри и плакати. Вижте най-новите!

(Чрез Empire и BloodyDisgusting)

http://www.youtube.com/watch?v=q-jsn2SjZS0

[REC] 3: Genesis - плакат

[REC] 3: Genesis - плакат

Действието на „[REC] 3: Genesis” обхваща събитията от първите два филма, но след чувството на клаустрофобия създадено от тях, сега то се развива на километри от оригиналното място, отчасти посред бял ден, което придава на филма едно ново, свежо, но и леко обезпокоително измерение. Инфекцията е на свобода. В един изненадващ обрат, обединяващ историите на първите два филма, тази трета част от сагата служи и като декодер, разкриващ информация, скрита в тях и оставящ вратата отворена за последната част на серията „[REC] Apocalypse”.

Режисьор на „[REC] 3: Genesis” е Пако Плаза, а досегашният му партньор Жауме Балагеро поема следващия (последен) филм от поредицата „[REC] Apocalypse”.

Испанската премиера на филма е през март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Еми, забавен е филма! Естествено, не може да се сравнява с единицата. Краят ми хареса! Очаквам да видя развръзката на нещата и се надявам тя да е изцяло „found footage”.

  2. Професионалните кадри щяха да изглеждат впечатляващо през любителска камера. Като за 21-ви век можеха да пръснат телефони и камери из цялото място. Направиха грешка, че сложиха и фонова музика. Обстановката беше прекалено обширна, което разграничаваше коренно тази част от останалите. В предните две буквално нямаше къде да се скриеш. Заразените бяха като клиширани зомбита в стил 20-ти век (бавни, неориентирани), докато в 1-ва и 2-ра бяха много бързи и целеустремени (колкото и неподходящо да звучи думата за този филм 😀 ). Но имаше и много добри моменти (резачката, пасаторът). Исках малко повече полицейско присъствие и доста повече история на заразата. Но в крайна сметка нищо не е свършило. Ако в последната част се върнат обратно до сградата, ще бъде епичен финал.

  3. Все още не съм го гледал филма, но имам мнение по два от въпросите. Аман с тоя „found footage”, трябва да има някакво развитие и бавните зомбита с в пъти по-яки от „целеустремените“! 🙂 🙂

  4. И мен ми писна от „found footage” хорърите, но лично този филм малко ми е странно да го гледам с професионално заснети кадри. Иначе го прегледах пак набързо и мога да кажа, че ми харесва повече от 2-ката. И музиката ме кефи! Дринов, като го изгледаш чакаме мнение 🙂