Изгубеният рай

Поредният черен ден за истинските киномани, затова много накратко. Variety и Deadline съобщават, че след известно забавяне в опит да намалят 120-милионния бюджет на доста амбициозния проект на Алекс Прояс, екранизация на „Изгубеният рай” на Джон Милтън, от „Legendary Pictures” са решили окончателно да дръпнат шалтера.

От края на миналата година знаехме за бюджетния проблем на филма, но тайно се надявахме да успят да го редуцират, както се случи с „The Lone Ranger”. Вместо това получихме нов „At the Mountain of Madness” и „Тъмната кула” (да, проектът е напълно мъртъв, нищо, че се опитват да ни убедят в противното).

Какво да кажем, животът е нечестен! Има ли смисъл да обясняваме и да се тръшкаме за милиарден път как Холивуд бичи само продължения, римейки и елементарни полюции, вместо да заложи на нещо, ако не оригинално, то поне амбициозно и творчески предизвикателно? Не, няма, затова няма да го правим.

Само ще кажем да не се притеснявате и да не унивате, защото вместо „Изгубеният рай” догодина ще може да гледате „Дърти хлапета 2”. Да изсъхнат дано!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

21 Comments

  1. Дърти хлапета 2!?!? WTF е това!? И дърти като стари или като мръсни…

  2. @Веселин
    Дърти като стари. 🙂 Ревю!

    @Silver
    Това дори и да беше вярно, а то не е, пак е ужасна новина! Не ми казвай, че препочиташ да гледаш „Джони Инглиш“, „Дърти хлапета“ и секви такива извращения, пред едно качествено фентъзи екшънче!

    @Emanuil
    Нали?! 🙁

  3. Това, че не ми се гледат филми на Прояс не значи, че ми се гледат Джони Инглиш и Дърти хлапета. Как ти хрумват тези връзки? 🙂

    Виж как се прави: кое предпочитап да гледаш – Knowing на Ричард Кели или на Алекс Прояс?

  4. На мен не ми се гледа „Knowing“ на никой (при такъв сценарий), но Прояс има един сносен „Аз, роботът“ и един чудесен „Градът на мрака“ (чиято „чудесност“ за съжаление с годините поизбледня), освен това визията му е страхотна и от „Изгубеният Рай“ можеше да стане нещо прилично, въпреки гадния каст. Жалко.

    PS Не споменах „Гарванът“, защото съм го гледал толкова отдавна, че иначе положителното ми мнение може при повторно гледане да се спомине.

  5. Е то Knowing на Прояс няма нищо общо със сценария на Кели, освен това, че става дума за капсула на времето с детски рисунки на апокалипсис.

    Абе съгласен съм, че той има визуални идеи (оная сценка със самолетната катастрофа в Knowing направо беше извън смешния бюджет), ама е някакъв повърхностен все… Градът на мрака съдържа една яка музика на Тревър Джоунс и толкоз.

  6. „Градът на мрака“ си беше mindfuck навремето, но наскоро си го припомних и култовостта му някак ми стоеше доста вехта, поддържана основно от носталгия. Помня, че „Гарванът“ имаше отлична визия, а и по принцип сценографски Прояс винаги ме е кефел, просто досега нищо не е снимал, което да има някакъв наистина OMFG ефект. Горното можеше и да е готино, защото щеше да разчита основно на нещото, в които режисьорът всъщност го бива: визията.

    PS Сцената от тъпия „Знамение“ е единият от двата момента, които (почти) оправдават гледането на тая тъпотия. Почти.

  7. Не знам какво се ояждате но Прояс е един читав за мен режисор и повечето му филма са си хубави. Това първо.
    Второ. Много жалко за Рая, защото това наситина исках да го гледам..
    Както веднъж коментирахме с Дринов.. Амйерикански пак 1,2,3.. 34 и Дърти хлапета 1,2,3,… 67
    Докато:
    In the mountain of madness – 0
    The daрk tower – 0
    Сега: Paradise lost – 0
    Очаквам скоро: Pasific Rim – 0 (пепел ми на езика)

    И всичко това благодарение на някакви комерсиални бози от рода на Пайове, Хлапета и поредните простоии на трафомостовете (трансформатори) и глупоти на паяци и не знам още какво….

    Така че тоя спор който водите нали заете къде да го сложите 😉
    И без лоши чувства нали се сещате, че се шегувам 🙂
    Това вече на нищо не прилича. Тия от Холувид просто прекаляват. Мисля си вече, че нарочно ни промиват мозъците. Като гледам горния ви спор май са успяли. Вместо да ги псуваме че са пълни идиоти там, ние се караме помежду си дали некаква тъпня била по яка тъпня от една дръга тъпня… 🙂

    Аз лично предпочитам да видя 4-те по горе изброени филма за цялата година за сметка на 150-те бози, който ще излязат тази….

  8. П.С Извинявам се, ама сега се сетих за още 2-3 заглавия, който ще вземат успешно да убият, защото требва да гледаме поредната мелодраматичн бозава тийнейджърка или романтична драма.
    А заглавията са:
    The long ranger – нема да се учудя, ако и него „убият“.
    Рама (това велико пройзведение ) на Артър Кларк – и него ще го „убият“ вероятно, само защото „ние“ трябва да гледаме „Стръв 3Д 2“ или „Деца на килограм 15…

  9. Аз съм голям фен на Прояс и „Knowing“ ми е доста приятен – има проблеми разбира се, но съм склонен да ги преглътна. Не мога да кажа нищо за сценария на Кели, защото не съм го чел.
    „Градът на мрака“ обаче, е жесток „нео-ноар“, който според мен не е мръднал, и който заслужава много повече признание. Вместо това само някакви тъпи „Матрици“ ни се бутат.

    Но да оставим това настрана, че и без това изпаднах от разговора, тъй като ме нямаше на линия. 🙁

    Искам да питам Silver едно нещо. Какво му е мнението за „Тhe Box“ на Ричард Кели? Много ми е интересно.

    @heinrich
    Точно това имах предвид! 🙂

  10. Аз “Градът на мрака” го гледах много след „Матриците“ и много ми се кефя. За мен това са доста различни филми и просто така не мога да кажа кой е по-добър – всеки си има силните моменти и като цяло са ми от най-любимите филми.

    “Гарванът” го бях гледал отдавна и не бях кой знае колко възхитен, но наскоро по някаква телевизия се зазяпах във филма и си промених мнението в положителна посока.

  11. В интерес на истината и аз не съм го гледал скоро „Гарванът“ и ми е любопитно да го видя. Но „Градът“… цепи! 🙂

  12. Знамението е страхотен филм…
    Градът е още по страхоен филм…
    За Гарвана нужно ли е да говоря 😉
    Този филм си остава в историята. Дали заради смъртта на Лий или пък нещо друго, но филма е велик и си е намерил мястото в историята.. 😉

  13. Имам предложение..
    Що не направите една рубрика, както рубриката WTF трейлър на седмицата и в тази рубрика всеки да си казва мнението според него кой ще е следващия филм филм, който бъде убит. тази рубрика може да е всяка седмица, защото има достатъчно заглавя и могат да убиват по едно на седмица…

  14. Абе „Градът на мрака“ си цепи, просто не ме кефи днес толкова, колкото навремето. Със сигурност е в пъти по-здрав от „Матрицата“. Ебаси, дори „13-ият етаж“ е по-добре от „Матрицата“.

  15. @heinrich
    Това ще една много тъжна рубрика! И си прав, всяка седмица ще има попълнения. 🙁

    @UZUMAKI
    Хе-хе, “13-ият етаж”. Бях го забрави този филм. Спомням си, че го гледахме заедно в Люмиер 🙂 🙂

  16. Стига де, „Матрицата“ си е супер! Бойните сцени са много красиви и изпипани. 😉 Иначе и “13-ият етаж” ми е любим, но никога не съм го гледал на кино. Затова наваксвам с „преговор“ в къщи. 😉

  17. Абееей, вие луди ли сте? Как можете да слагате Градът на мрака пред Матриците? Пред каквото и да е на Уашовски всъщност? 🙂

    Дринов, за Кутията мисля много кофти неща, както и за Кели като цяло, откакто пусна DC-то на Дони Дарко. Прекалено си повярва този човек, и докато претенциозността в първия му филм имаше покритие, то нататък започна да го дава много метафизично и еджи едновременно, пък кухо, кухо отвътре… лошо да ти стане. Дори при това положение обаче предпочитам Southland Tales пред каквото и да било на Прояс (а Knowing трябваше да е се появи вместо ST).

  18. И аз съм разочарован от режисьорската версия на „Дарко“, направо разваля филма. Но се кефя на „Кутията“, много. 🙂 А за „Southland Tales“ и Прояс, се ебаваш. Нарочно го правиш, само за да „мейкнеш пойнт“ – и аз правя така понякога. : )

    И не само слагам „Градът на мрака“ пред „Матрицата“ по абсолютно всички показатели, но слагам всички филми на Прояс пред него. Ето виждаш ли, затова говорех. 🙂 🙂 🙂