Yippee-ki-yay, motherfucker

Тази седмица е доста натоварена за „Умирай трудно 5” и въпреки че четвъртият филм от поредицата не ни изкефи на макс (че дори и на половина), все пак сме длъжни да обявим всички нови подробности около проекта, дори само заради първия филм. Малко се позабавихме, така че, да не се размотаваме повече и да започнем с първите новини, които се появиха направо от Том Ротман, CEO на „Fox”: официалното заглавие ще е изненадващо доброто и леко старомодно „A Good Day to Die Hard”, a снимките (под зоркото око на Джон Мур, избран, видите ли, лично от Уилис) започват януари 2012 и премиерата е Свети Валентин, 14 февруари 2013.

Засега не е ясно дали „празничната” премиера е свързана със сюжета (все пак оригиналът е коледен филм откъдето и да го погледнеш), но Ротман все пак разкри и една-две подробности около историята:

Действието се развива в Русия (което вече беше известно), където Джон Маклейн убеждава местните ченгета да пуснат поне привидно разхайтения му син от затвора, но се оказва, че арестът на Джуниър не е това, което изглежда и разбира се, терористи заплашват световния мир. И тъкмо трябваше да напишем, че още не е избран актьор са сина на Маклейн, и веднага се появи очакваният списък с имена, борещи се ролята.

Според основните претенденти за ролята на Джон Маклейн младши – и според слуховете кандидати да поемат франчайза – са Бен Фостър, Пол Дейно, Ерън Пол и Майло Вентимиля. Очаква се и четиримата да се явят на прослушване и скоро да имаме финалният избор. Ние се надяваме на Фостър, който винаги ни е радвал и честно казано ни се струва най-подходящ за заглавието „Умирай трудно”.

Пол Дейно е страхотен изрод и уникален актьор, но не ни се връзва с Брус Уилис – ама никак – и не виждаме как ще поеме щафетата от него. Нямаме нищо против да го гледаме като ужким смотан дебил, който всъщност крие екшън способности, но поне според нас, единственият му шанс е на злодей и психопат под прикритие. Ерън Пол (ако ви е познат вероятно е от „Breaking Bad”) заслужава да се пробва с качествена роля на големия екран, но точно за тази не бихме му се доверили, а с тази крива усмивка Майло Вентимиля може да е само и единствено син на Силвестър Сталоун. Пък и нещо не му върви в киното, по-добре да си стои на малкия екран. Да се надяваме, че докато обикалят Пловдив, Слай няма да убеди Уилис да се застъпи за Майло.

Общо взето, както обикновено нищо не е ясно и ще ви държим в течение какво ще решат „Fox” и Уилис. Малко ни притеснява, че „Fox” са искали Пол Уокър, но доколкото разбираме вече няма повод за притеснение и точно този ужас няма да го бъде.

За съжаление, най-важното около „A Good Day to Die Hard” – дали ще е категория PG-13 или R – все още не ясно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *