Джон Хоукс и Мос Деф

Преди повече от година и половина разбрахме, че се готви предистория на „Джаки Браун” – без каквото и да е участие от страна на Куентин Тарантино, който бил дал „благословията си”, но това може и да е евфемизъм. След дългото затишие около проекта вероятно сте си помислили, че се е разпаднал, но не сте познали.

Сега от Variety разбираме, че филмът не само си има режисьор (Даниъл Шектър), но и актьори, които да влязат в ролите на младите Робърт де Ниро и Самюел Джаксън, Джон Хоукс и Мос Деф. За първия ще кажем само, че е повече от отличен актьор и знаем, че ще се справи, а и на външен вид го докарва. Мос Деф вероятно е по-странният избор и може да има недоволни сред феновете на „Джаки Браун” (те като че ли са изненадващо малко на брой). Но според нас Мос Деф е един от по-талантливите рапъри/актьори и на няколко пъти ни е изненадвал доста приятно. Освен това, съдейки по избора му на роли (и факта, че е работил с Мишел Гондри), явно има отношение към киното, за разлика от „звезда” като Къртис „50 Cent” Джаксън.

Каквато и да е първата ви реакция към тази предистория, не забравяйте, че ще е екранизация по „The Switch” на Елмър Ленърд (кратък синопсис можете да видите най-долу). Според Variety Даниъл Шектър, който освен сценарист ще е и режисьор, е адаптирал романа без разрешението на Ленърд, което по принцип означава, че е или завършен идиот, или много смел мъж. Каквато и да е истината, рискът явно си е заслужавал, защото Ленърд е бил достатъчно впечатлен, за да отдаде правата за екранизиране. Дори е решил да стане продуцент на проекта, което ни вдъхва още повече надежда, че ни чака нещо интересно.

А сега обещания синопсис:

Ордел и Луис се сдушават и стават приятелчета, докато са в затвора за кражба на автомобили. Преди да бъдат пуснати на свобода, двамата изготвят план за голям удар, който се състои в отвличането на съпругата на богат предприемач и разбира се, в искането на безсрамен откуп. Проблемът обаче е, че бизнесменът не иска жена си обратно. Така двамата бандити и разгневената съпруга са принудени да изготвят нов план, с който наистина да ударят кьоравото.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

 1. Дринка,те и доста хора не са го гледали,а пък са фенове на Тарантино 🙂

 2. Аз съм го гледал толкова отдавна, че не си спомням абсолютно нищо, даже не съм сигурен дали съм го гледал целия.

  Но пък за разлика от повечето фенове на Тарантино, аз харесвам „оригиналите“ и се кефя на Death Proof, и дори го смятам за по-добрата част от Grindhouse.

 3. @DeMiro
  Икзакли! 🙂

  @Sick S.
  Да, аз също. А ‘Death Proof“ е жесток и се дразня, когато хората го пренебрегват, когато говорят за филмите на Тарантино.