Снимките на „Star Trek 2” – предстоящото продължение на супер-успешния „reboot” на поредицата, с който през 2009-та Джей Джей Ейбрамс зарадва всички фенове – текат вече няколко седмици и благодарение на MTV и Trek Movie имаме възможност да надникнем зад кулисите с няколко любопитни кадъра.

Първо и най-важно, получаваме визуално потвърждение, че Бенедикт Къмбърбач ще бъде в ролята на злодея – разбира се, възможно е героят му, по подобие на Кърк, да има спречкване със Спок на „приятелски начала”, но след като и Ухура (Салдана) е насочила фазера си (на зашеметяване?) към него, работата е сигурна – и второ, става ясно, че по някакъв начин той ще бъде свързан със „Звездния флот”. Не ни се вярва просто да е откраднал една от техните униформи в изпълнение на някой от злодейските си планове.

И последно, но не на последно място снимките разкриват, че поне определени сцени ще бъдат в IMAX формат, което е повече от прекрасна новина.

Стар Трек 2 - Закари Куинто и Бенедикт Къмбърбач

Стар Трек 2 - Закари Куинто и Бенедикт Къмбърбач

Стар Трек 2 - Бенедикт Къмбърбач и Зоуи Салдана

Стар Трек 2 - Бенедикт Къмбърбач и Зоуи Салдана

Стар Трек 2 - Зоуи Салдана

Стар Трек 2

В допълнение към снимките може да видите и кратко видео, в което Саймън Пег (Скоти) и Карл Ърбан (не като Боунс, а като Дред) поздравяват „2000 AD comics” по случай 35-ия им рожден ден.

Тук по-наблюдателните фенове забелязват, че яката на униформата на Скоти (която се вижда под якето) не отговаря на цвета на обичайното му облекло, но нас честно казано – като хора, които имат приятелки от женски пол – чак такива подробности (реални или не) не ни вълнуват.

Режисьор на „Star Trek 2” е Джей Джек Ейбрамс, а сценарият отново е дело на Алекс Курцман, Роберто Орси и Деймън Линделоф. В ролите се завръщат Крис Пайн (Кърк), Закари Куинто (Спок), Карл Ърбан (Боунс), Саймън Пег (Скоти), Зоуи Салдана (Ухура), Антол Йелчин (Чехов), Джон Чо (Сулу), а към тях се присъединяват Бенедикт Къмбърбач, Алис Ив и Питър Уелър.

Премиерата е предвидена за 17 май 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Като гледам тея снимки усещам някаъв ретро привкус, ала фенфилм по The Original Series, в смисъл, че въпреки, че са същите актьори като предния филм, атмосферата повечко ще напомня оригиналните приключения на Кърк и компания. Не мога да го обясня точно защо е, може би заради ретро дизайна на фазера, който държи Ухура. Не че е лошо нещо де, така или иначе ще се гледа с кеф 🙂
    BTW какво ще рече че само някои сцени ще са в IMAX формат? Не би ли трябвало целия филм да е в един и същ формат?

  2. „MI-IV“ беше заснет така. Около 30 минути в IMAX формат и после, когато го прежектират тези сцени са с по-голяма площ на екрана. Това разбира се, на 95% от зрителите няма да им направи впечатление, но качеството е по-високо в този случай.

  3. Нямам нищо против мъничко ретро привкус, стига да е направен в стила на първия филм – динамично и качествено.

    Въпросът е дали ще е IMAX 3D. Според мен би трябвало, защото Ейбрамс обяви, че ще конвертира филма постпродукционно.