Въпреки че бе съобщено, че снимките на петата част от поредицата „Умирай трудно”, озаглавена „A Good Day to Die Hard”, ще започнат в началото на тази година, това нямаше как да стане преди да бъде попълнена една от най-важните роли във филма – сина на Джон Маклейн.

По всичко изглежда обаче, че сега нещата се предвижват към този заветен момент, защото от Deadline съобщиха, че вече има актьор, който ще се нагърби с задачата. Изненадващо, това е Джей Кортни, познат най-вече от „Спартак: Кръв и пясък”. Казваме изненадващо, защото името му не присъстваше сред възможните актьори, за които ви съобщихме преди време, а не поради някакви други причини, свързани с качествата му, например – за съжаление не сме запознати с изпълнението му в „Спартак” (което общо взето му е единственото), за да коментираме в тази посока.

Като допълнение към тази новина, от Bleeding Cool представиха снимка от скрийнтеста на Корни с Брус Уилис. Причината, поради която тя може да мине за първи поглед към филма, е, че общо взето така по принцип си изглежда Джон Маклейн, а и дава добра представа каква ще бъде динамиката между баща и син.

Джей Корни и Брус Уилис

Според предварителната информация действието на „A Good Day to Die Hard” се развива в Русия, където Джон Маклейн убеждава местните ченгета да пуснат поне привидно разхайтения му син от затвора. Оказва се обаче, че арестът на Джуниър не е това, което изглежда и разбира се, терористи заплашват световния мир.

Режисьор на филма ще бъде Джон Мур („В тила на врага”, „Поличбата”, „Полетът на феникса”, „Макс Пейн”) – вече сме коментирали, че не проумяваме причините да не взимат Джон Мактиърнън (проблемите му със закона трябва вече да са приключили) – а премиерата е насрочена за 14 февруари 2013.

Стискайте палци за категория R, а не PG-13, че не се издържа!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. „В тила на врага”, който е доста трагичен, имаше няколко много готини моменти.
    Надявам се, че Уилис знае какво прави.