The Amazing Spider-Man

Не е за вярване, но измина половин година откакто видяхме първия трейлър на „The Amazing Spider-Man”. В края на миналата година и в началото на тази (а и сега покрай Super Bowl) бяхме бомбардирани с трейлъри на едни от най-високопрофилните и очаквани филми, сред които обаче, той не беше представен. Поглеждайки в перспектива, можем да кажем, че като че ли това беше добра стратегия, защото тогава се получи едно пренасищане и колкото и добър трейлър да бяха извадили от „Sony”, имаше голям шанс той да се позагуби.

Докато сега, след като пушилката се е слегнала, и след като бяхме подгрети порядъчно с плакати, снимки и спекулации как ще изглежда основният злодей във филма – д-р Конърс/The Lizzard, можем да се настаним удобно и да му се насладим подобаващо.

Радваме се, че опасенията, които се появиха в последно време (подкрепени от един-два цветнички банера), че филмът няма да е мрачен, не се оправдаха. Определено виждаме доста тъмни краски и особено ни допада това, че Спайдър-мен не е „звездата на града”, а подобно на Батман, е издирван престъпник, както би било в реалния живот. Е, има малко повечко евтини шегички, но това пък е част от образа на Спайдър-мен, такъв, какъвто е представен в комиксите.

За първи път имаме възможност да зърнем  The Lizzard – вярно само за секунди, но на този етап смятаме, че е по-добре да не виждаме повече от него – и определено ни радва. Радва ни и екшънът – изглежда мащабен и не много „kids friendly”. Единственото, което ни притеснява, са един-два момента, в които картинката изглежда прекалено „компютърно”, но сме убедени, че се работи по доизглаждането на нещата.

Като повечето тийнейджъри на неговата възраст, Питър се опитва да разбере кой е и откъде е дошъл. Стараейки се да научи повече за миналото си, той разкрива тайната на баща си… тайна, която в крайна сметка ще предначертае съдбата на Спайдър-мен. Това е първият от поредица филми, които разкриват друга страна от историята на Питър Паркър. На 3 юли 2012 започва новата история.

Режисьор на „Невероятният Спайдър-мен” е Марк Уеб („500 мига от пролетта”), а в ролите ще видим Андрю Графийлд като Питър Паркър/Спайдър-мен, Рис Ифанс като д-р Конърс/The Lizzard, Ема Стоун и Денис Лиъри като Гуен Стейси и баща ѝ, Мартин Шийн и Сали Фийлд като чичо Бен и леля Мей, Ирфан Кан като д-р Рата и Кемпбъл Скот и Ембет Дейвиц като родителите на Питър.

Премиерата на филма е 3 юли 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Аз нямам забележки. Трейлъра надмина очакванията ми и съдейки по него филма ще е едно от събитията на годината. Перфектна реклама!

  2. Много-много-обещаващо – ДОВОЛНА!
    И Рис Айфънс!!! 😀 И екшън на ниво!
    Не ща да споменавам Андрю, че пак ще ми се нахвърлите, ама момчето си е hot отвсякъде 8)

  3. Кефи ме трейлъра,обаче визията нещо не ми крещи спайдър-мен.Според мен този персонаж трябва да вдъхва само позитива ,а от това което съм видял до сега все имам чувството,че ще е „the feel bad movie of the summer“.Дано да не е така.

  4. Да, по принцип „Спайди“ е свежарски, но има и изключително мрачни арки. 🙂
    А Ифанс ще разцепи гаранция. 🙂