Еврейски легенди и разкази

„Еврейски легенди и разкази“ спечели Ралица Янкова. Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!

________________________

От библейските предания и притчи през историческите сказания, от приказките и легендите през разказите за герои и грешници, за равини и блудници, та чак до мистицизма на Кабала – пригответе се за едно омагьосано и неповторимо странство из чудните „Еврейски легенди и разкази” (ИК „Изток-Запад”), в които ще откриете както близки, така и далечни образи от историята, културата и митологията.

Макар някои от сюжетите и героите да са добре познати, повечето истории, описани в „Еврейски легенди и разкази”, представят малко или не дотам известни, както и алтернативни версии на преданията. Така сред митовете за Соломон, Иисус Навин и Ной ще откриете приказките за Акива, Лилит и Йона, който се озовава в търбуха на гигантски кит. Освен това ще опознаете и легендата за злощастния голем, както и мистериозните кабалистични светове… Съставител на книгата е преводачът Юлиян Антонов, който е събрал и разказал най-емблематичните и пленяващи фолклорни мотиви от еврейската митология, а изданието впечатлява и благодарение на оригиналните илюстрации (над 40 на брой!) на художника Петър Станимиров. Всичко това е на една игра разстояние, а ето го и въпросът:

Кой от актьорите не е изпълнявал ролята на Моисей?
а) Чарлтън Хестън
б) Джим Кавийзъл
в) Мел Брукс

Верен отговор и координати (име, телефон, град) за обратна връзка можете да изпращате на адрес [email protected] до 1 февруари (включително)!

Еврейски легенди и разкази

Успех и нека Яхве ви закриля… заедно със Зевс, Тор и Кетцалкоатъл!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *