Антонио Бандерас ще бъде Пикасо

„Това е герой, който ме преследва отдавна, но досега винаги съм отказвал.” Това казва Антонио Бандерас за ролята на Пабло Пикасо пред испанския вестник „El Pais” (чрез Variety) и допълва, че самият той е отрасъл в Малага, на четири пресечки от родното място на великия художник. По принцип не смятаме, че това е някакъв невероятен довод за избора на Бандерас, но трябва да признаем, че от сериозния брой актьори, изпълнявали ролята, той вероятно ще е най-близо до истината. При цялото ни уважение към Антъни Хопкинс, няма нищо лошо този път в ролята да е испанец.

Бандерас е изборът на Карлос Саура и проектът се казва „33 Dias” за 33-те дни, в които Пикасо е нарисувал шедьовъра си „Герника”, опитвайки се да представи ужаса на бомбардировките над баския град и смъртта на стотици цивилни граждани. През 1937 Пикасо е бил на 56 години и въпреки че определено не е приличал на актьора физически, Бандерас определено има нужния талант, на години го докарва и сме сигурни, че с малко помощ от отдел „Грим и костюми” ще се получи едно наистина качествено изпълнение.

Разбира се, все още е рано да се спекулира за други подробности (като премиерната дата, например), но се знае, че филмът ще е на френски и испански и ще се снима в Париж и Герника. Според слуховете има сериозен шанс Виторио Стораро да е оператор – в момента преговаря със Саура и продуцентите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Наистина любопитно. С нетърпение ще следя информация по въпроса.

  2. Абе, Саура напоследък прави много…, как да кажа…, еднакви филми, но това наистина изглежда обещаващо. Дано да стане.