Хавиер Камара

Фенове сме на Педро Алмодовар, а последният му филм „Кожата, в която живея” (който току-що получи награда БАФТА за „Best Film Not In The English Language”) по нашето скромно мнение е един от най-добрите филми на изминалата година. За наша радост, Педро, макар и да не е от онези ненормално продуктивни режисьори, които могат да изкарват по филм на година, и да отделя по повечко време на заглавие, явно не обича да седи без работа и вече подготвя следващия си проект.

Според Screen Daily става дума за комедията „The Brief Lovers” и имайки предвид, че източникът на тази информация е продуцентът Агустин Алмодовар (брат на Педро), нямаме причина да се съмняваме в достоверността й. Според Аугустин филмът е „остроумна комедия с много пикантен диалог и много забавления и прегрешения”, което звучи идеално за режисьора.

Според Screen Daily в момента се водят преговори с Хавиер Камара, стария познайник на Педро от „Говори с нея” и „Лошо възпитание”, който да поеме главната роля – уви, за нея на този етап не знаем абсолютно нищо.

Въпреки че Алмодовар доскоро обмисляше и други проекти (и вероятно все още са на дневен ред), сред които „Mina”, биография на италианската певица, и мистериозен англоезичен проект, по всичко личи, че „The Brief Lovers” ще е следващият му филм. Очаква се снимките да започнат това лято и премиерата да е другата година в Кан, подобно на последните 4 филма на режисьора.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. За мен няма съмнение, че последният му беше филма на годината. Tour-de-force, както се казва.

  2. „онези ненормално продуктивни режисьори, които могат да изкарват по филм на година“ – трябваше да добавиш и „супер-талантливи“, ‘щото тук визираш дедо Уди Алън, душо!!!
    И да – „Кожата, в която живея“ е наистина един от най-добрите филми на изминалата година! Абсолютно съгласна – в очакване на новите подвизи на Алмодовар!!! 😀 😛