Maleficent

Досега сме споменавали за „Maleficent” само два пъти и то между другото, но въпреки че проектът може някой ден да се окаже истински „Disney” хит, на този етап положението е много неясно. Доскоро се носеха слухове, че режисьор ще е Тим Бъртън, а в главната роля ще видим Анджелина Жоли. После твърдяха, че Бъртън се е отказал и ще го замести Дарън Аронофски. Не, всъщност щял да е Дейвид О. Ръсел. Не, Дейвид Йейтс. И след това тишина…

Въпреки че всичко това са само слухове и предположения, в които дори и да е имало някаква истина, вече са отписани, все пак знаем, че проектът все още съществува и „Disney” не са се отказали от него. Според DeadlineMaleficent” вече официално има режисьор и той се казва Робърт Стромбърг. Името вероятно не ви говори нищо (въпреки че става дума за двукратен носител на „Оскар”), защото това ще е режисьорският му дебют, но Стромбърг е художник на филми като „Аватар”, „Алиса в Страната на чудесата” и предстоящия „Oz: The Great and Powerful”, и е работил по визуалните ефекти на „Лабиринтът на фавна”, „There Will Be Blood” и много, много други качествени заглавия.

Ако не друго, сега „Maleficent” ще изглежда страхотно, което е доста важно за такъв проект – игрална версия на приказката за Спящата красавица, разказана от гледната точка на злата Maleficent.

За съжаление, не се знае нищо за евентуалното участие на Анджелина Жоли, а сега е още по-несигурно с този без съмнение талантлив художник, но новак режисьор. Но на нас ни се струва, че ролята ще й лепне по-добре и от Злата кралица на Чарлийз Терън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *