„The Squad” („El Paramo”)

Колумбийски военен хорър-филм – дори само трите прилагателни са способни да предизвикат любопитство. „The Squad” („El Paramo”) е рожба на Хайме Осорио Маркес – негови са историята, сценарият и режисурата. Трите трейлъра, които имате възможност да видите по-долу, са достатъчно прецезирани и с адекватен ритъм на монтажа (особено тийзърите), за да ми стане интересно. И това – при положение, че хорърът е един от неразбираемите за мен жанрове. В смисъл – не разбирам необходимостта от съществуването му, но колкото и да си коментирам историческите факти, те няма защо да се променят. Та идеята в случая е, че група момчета в униформи, които се стряскат от разни неща в средата на никъдето, ми изглежда интересна. Вижте!

(чрез Bloody Disgusting и Twitch)

Сигурно сюжетът може да бъде открит в други творби, представители на този жанр. Не се и съмнявам, че запознатите с хорър-детайли и препратки могат да открият намигвания или цитати дори в тези кратки рекламни откъси. Аз пък чистосърдечно си признавам, че съм „боса” по въпроса – но затова са полетата за коментари по-долу! Ще се радвам да се ограмотя, още повече след като имам намерение да дам шанс на този филм, ако въобще стигне до нашия централно-балкански регион. Ето и малко повече подробности за сюжета:

Изгубен е всякакъв контакт с военна база в изолирана пустош някъде в  Колумбия. Властите вярват, че там са се задействали терористи и изпращат проучвателен отряд от деветима войници. Когато пристигат, мъжете откриват следи от кървава баня и само една оцеляла жива душа – няма жена, окована във вериги. Постепенно изолацията, невъзможността да се установи връзка с външния свят или да се избяга от стряскащото място се превръщат във фактори, които влияят върху разсъдъка на войниците. Те започват да се питат кой и къде е врагът, а също и коя е странната жена. Тя ли е терористът? Или е жертва? Или нещо още по-зловещо, дори свръхестествено?… Параноята се разраства. Затворници на своя страх и на ужасната тайна, която споделят, войниците започват да губят своята човечност и се превръщат в зверове, непримирими един към друг.

The Squad” е на екран в Колумбия от 7 октомври 2011. Може би останалият свят ще има шанс да го види през 2012, тъй като филмът е купен за разпространение от Wild Bunch. Неведоми са пътищата на(към) киното – пожелавам на всички и в Новата 2012 година да се срещаме с много и шантави предизвикателства в нашата Операционна, за да ни е интересно!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Имам един въпрос относно филмите от този тип „група младежи отиват някъде и биват избивани, изяждани и т.н. един по един“. Въпросът ми е във всеки филм от този поджанр телефоните нямат покритие и никой не може да извика помощ, а в България дори и да нямаш обхват пак можеш да позвъниш на полицията, пожарната и т.н.. Та въпроса ми е дали и в другите страни е така ?