Нов проект за К&К – Кенет Брана и Кейт Уинслет

Виждате заедно имената на Кенет Брана и Кейт Уинслет – бързо, какво си помисляте? Ммм, близо сте, асоциацията може да стане „наградна”, само трябва да се започне и завърши следващият им общ проект. Той се нарича „The Guernsey Literary And Potato Peel Pie Society” и е по едноименния британски бестселър на Мери Ан Шейфър и Ани Бъроус, като текстът е възложен за адаптация на сценариста-режисьор Дон Рос („The Opposite Of Sex”).

Брана и Уинслет отдавна не са работили заедно, но когато майстори от Стария континент се ангажират с история за кино, обикновено се получава стойностен резултат. Той е номиниран четири пъти за Оскар (и за сценария на „Хамлет”, чиято Офелия е именно Кейт Уинслет), тя получи Оскар за ролята си в „Четецът”. Не ни разбирайте погрешно – не че това са най-авторитетните награди, просто би ви отнело много повече време да прочетете няколкото десетки други значими отличия, които доказват през годините как и актрисата, и режисьорът добре знаят какво и как да го правят. Точно сега двамата са се заели с история от времето на Втората световна война :

Авторка на статии в списание започва кореспонденция с един мъж от Нормандските острови, които се намират на 20-тина километра от френския бряг. Той й описва живота по време на окупацията и специалния литературен клуб, който служи за прикритие на организираната местна съпротива срещу немските сили. Тя решава да замине за Гърнси и Джърси, за да помогне на островитяните да споделят своите истории.

Какво се случва после и дали пламва искра, за да добави в сюжета романтичен нюанс? Може би. Не можем да сме сигурни в детайлите, защото Брана обича да изненадва с режисьорски решения, а Уинслет – с актьорски импровизации. Това последното си беше в кръга на шегата, но със сигурност ще знаем повече, когато стане ясно дали снимките наистина ще стартират през март (каквито са намеренията) и кои ще бъдат партньорите на Уинслет в актьорския екип. Бъдете сигурни, че ще ви информираме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *