Съвсем набързо, за да ви държим в крак с неизбежните нови промо-материали по проектите, които следим с интерес (въпреки скептичния ми поглед още не съм се отказала да гледам филма, когато стане готов!), предлагаме на вашето внимание снимки от „Игрите на глада”.

Режисьорът зад камерата – добре, Дженифър/Катнис пред камерата – също добре. Дори Катнис с лъка и Катнис в капсулата, която я отправя към арената за началото на игрите, също са доста добри решения. Елизабет Банкс в ролята на Ефи Тринкет е точно толкова шантавеляшка, колкото я описва Сюзан Колинс, а кой знае защо имам чувството, че „заверата” между Цина, Хеймич и Пийта вече съм я виждала… Дали не беше просто същия кадър в трейлъра? Няма да проверявам, чакам си нов промо-клип (с надежда за промяна към по-добро), но пък вие, ако съвсем случайно не сте информирани „операционно” за „Игрите на глада” – можете да го направите от новините ни до момента.

Игрите на глада - Лени Кравиц, Уди Харълсън и Джош Хъчърсън

Игрите на глада - Дженифър Лорънс

Игрите на глада - Дженифър Лорънс

Игрите на глада - Елизабет Банкс и Дженифър Лорънс

Игрите на глада - Дженифър Лорънс

Игрите на глада

Игрите на глада - Дженифър Лорънс

Игрите на глада - Гари Рос

В случай, че не ви се чете много – ето отново синопсиса на филма:

В руините на някогашната Северна Америка се намира държавата Панем с блестящата си столица Капитол и дванайсетте й окръга. Капитолът е безмилостен и държи окръзите в подчинение, като ги принуждава да изпращат по едно момче и едно момиче на възраст между дванайсет и осемнайсет години за ежегодните Игри на глада – реалити шоу, предавано на живо по телевизията. Това перверзно забавление е форма на правителствен контрол – тактически ход на управляващите, чрез който непрестанно се напомня на буквално закрепостените граждани от кого зависи животът им. Всяка година оцелява само един „трибут”. Катнис Евърдийн знае, че подписва смъртната си присъда, когато доброволно заема мястото на по-малката си сестра в Игрите. Част от нейните конкуренти са тренирали упорито, за да се превърнат в „професионалисти” с една цел – да победят. Катнис неведнъж е била близо до смъртта и оцеляването се е превърнало в нейна втора природа, но може да разчита само на инстинктите си и на настойничеството на единствения бивш победител от Окръг 12, пияницата Хеймич Абърнати. Ако иска да се завърне у дома, Катнис ще трябва да избира между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

Режисьор на филма е Гари Рос („Плезънтвил”, „Воля за победа”), по едноименния бестселър на Сюзан Колинс (с продажби от над 16 милиона копия в САЩ, преведен на 26 езика и издаден в 38 държави), а ролите са разпределени между Дженифър Лорънс, Джош Хъчърсън, Лиъм Хемсуърт, Елизабет Банкс, Уди Харълсън, Станли Тучи, Уес Бентли, Доналд Съдерланд, Тоби Джоунс, Лени Кравиц, Пола Малкълмсън и др.

Премиерата на филма на 23 март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Това все повече и повече ми заприличва на поредната овърхайпната тийн истерия ала Здрач.