Major Matt Mason” отива на Луната

Вече сме писали за предстоящия – не забравяйте, засега само потенциален! – проект на Робърт Земекис и Том ХанксMajor Matt Mason”. Въпреки че майорът всъщност е играчка, доста популярна сред момчетата през 60-те, филмът звучи доста обещаващо – на първо място фантастика, екшън-приключение, имената на Земекис и Ханкс, отново заедно… Съдбата на сценария, написан от Ханкс и Греъм Йост, все още е доста неясна, но решихме, че си заслужава да напишем една бърза новина и да споделим какво казва самият Йост по въпроса:

„Действието се развива на Луната, в близкото бъдеще и разказва за екип от хора на лунната база, която се намира на южния полюс. И разбира се, всичко се обърква. Няма злодеи. Няма извънземни. Нищо такова. Въпросът е дали можеш да оцелееш там? Много е забавно и беше страхотно да работя с Том по сценария. Толкова се забавлявахме по „From Earth to the Moon”, просто искахме да се върнем на Луната. Казахме си „Трябва да намерим начин да се върнем на Луната.”

Жалко, че няма да има извънземни, но след няколко особено слаби нашествия/сблъсъци, които гледахме напоследък, започваме да си мислим, че това може да е супер идея. За съжаление, не е ясно кога ще се намери време за „Major Matt Mason” с натоварената програма на Ханкс. Йост допълва:

„Кой знае какво ще се случи със сценария, защото Том е много зает и участва в много проекти. Мисля, че сега снима „Cloud Atlas” в Европа, после мисля, че ще започне онова за „Maersk Alabama”. Така че ще видим дали ще се получи. Надявам се, защото и двамата си падаме по мисии на Луната.”

Ако се чудите, „онова за „Maersk Alabama” е пиратската драма на Пол Грийнграс „Captain Philips” за отвличането на търговския кораб „Maersk Alabama” от сомалийски пирати през 2009.

Малко ни притеснява факта, че Йост в нито един момент не споменава Земекис, който според първоначалните слухове трябваше да режисира. А ако той ще заснеме вашия сценарий, нямаше ли поне случайно да ви се изплъзне името? Възможно е Земекис просто да няма време за „Major Matt Mason” – неведнъж сме писали за негови предстоящи проекти и дори когато става дума само за продуциране, той не може да огрее навсякъде.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *