Ричард Къртис се връща към режисурата с фантастика

Ричард Къртис е наш сто-процентов любимец! Има два режисьорски филма – „Наистина любов” и „Рок Радио” – и двата много си ги обичаме! Сценарист е на още един куп шедьоври, а и съвсем наскоро е приключил с писателските си ангажираности около така очаквания „War Horse” на Спилбърг.

Което ни води и до новината – Къртис е готов да режисира отново. И ще се захване с история за пътуване във времето – върха! Не са известни повече детайли освен заглавието на бъдещия филм – „About Time” и че ще бъде доста нискобюджетен. Еми така става явно, когато хората сами си пишат сценариите (както е в случая с Къртис), разходите се редуцират!

Междувременно Къртис работи и по сценарий за Стивън Долдри, който носи името „Trash”, а в основата му е едноименната книга на Анди Мълиган. „Trash” ще бъде буквално трилър – действието му се развива в наши дни, в „третия свят”, където три момчета живеят от огризки край кофите за смет. Когато ненадейно попадат на кожена чанта, нейното съдържание ще ги принуди да се впуснат в ужасяваща авантюра – срещу корупцията и властите, за да поправят нещо, което тотално се е объркало.

Така написано изглежда – и звучи – доста претенциозно и мъгляво, но тъй като вярваме на Ричард – ще почакаме, ще видим резултатите, и тогава ще коментираме отново. Очевидно проектите в графика му са се разместили, след като според THR снимките за „About Time” ще стартират през лятото на 2012, а и кастингът вече е започнал. Така че „Trash” отива „на изчакване” към 2013, а ние междувременно ще ви споделяме актуалните състояния и на двата Къртис-проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Още чета оная книга (щото нямам много време) и все се надявах на една работеща машина, ама нъц. 🙁 🙁 Така че си искам машина!!!