Джеймс Макавой в “Welcome to the Punch”

За всички почитатели на Операционната и случайно преминаващи тук държа да декларирам – Джеймс Макавой далеч не е онзи загубеняк-мачо от „Неуловим”, нито младият Чарлс Екзейвиър/Ксавие в „Х-Мен: Първа вълна” или пък южнякът-адвокат в „Конспираторът” на Редфорд. Момчето е толкова добър и многолик актьор, че просто ми е жал, когато го употребяват „не-по-предназначение”.

Редовни сме в отчитането на ангажиментите му и затова не ще пропуснем новина, свързана с него и Марк Стронг. Става дума за трилър с игривото заглавие „Welcome to the Punch”, където Макавой се превръща в лондонски детектив, а неговият противник е бивш престъпник, принуден да напусне „топлото” си исландско скривалище в името на разкриване на някакъв заговор. Ще се сдушат ли двамата, за да действат заедно? Или ще се преследват взаимно?

Сценаристът-режисьор на филма се нарича Ерън Крийви – и на мен лично нищо не ми говори, защото не съм попадала на дебюта му от 2008 „Shifty”. Очевидно той самият притежава ловка изобретателност – за да напише и режисира втори проект, като преди това е бил трети асистент-режисьор на „Уимбълдън” и още няколко филма. Но – тук идва голямата скоба: очевидно Крийви притежава някакъв потенциал, след като самият (бог) Ридли Скот се е появил в пост-продукционния процес, за да се произнесе като изпълнителен продуцент и да даде ценни съвети по завършване на филма. Другото обяснение би било, че е отишъл, именно като като изпълнителен продуцент, да спасява филма, но – нека не бъдем черногледи! За момента премиерна дата е предвидена единствено за Великобритания – 7 септември. Странно изглежда все пак – филмът е на приключване, а се задоволяват само с една снимка на Джеймс с претенциозно развята вратовръзка и уж гледащ лошо? Несериозно е някак…

И да се върнем на уводните думи – онези от вас, които не са видели „Inside I’m Dancing/Rory O’Shea Was Here”, „Последният крал на Шотландия”, „Becoming Jane”, „Изкупление” и особено шантавата телевизионна поредица “Shameless” от 2004-2005 година (британска, с манчестърски привкус!), значи все още не познават истинските възможности на Макавой!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *