Мишел Азнависиус

Най-правилният подход към новина с френски произход е след наслада за вкуса с ръжен хляб и камембер. Това май трябваше да бъде опит за шега в духа на комедийните пародии на „Агент 007” – OSS 117, чиито майстор-режисьор Мишел Азнависиус ще се захваща с нов проект. Междувременно славата на неговия „The Artist” расте, филмът събира адмирации и номинации толкова естествено и непринудено, както и танцуват главните актьори Беренис Бежо и колосалният Жан Дюжарден. За мое искрено съжаление точно той няма да бъде ангажиран в най-новия проект на Азнависиус, но… какво да се прави, винаги има неудовлетворени пожелания.

Конкретната информация касае римейк (пффф!) на Оскаровия филм на Фред Зинеман „The Search” – една майка се опитва да открие сина си след края на Втората световна война. Според Variety Азнависиус е обявил намерението си за работа по проекта в края на миналата седмица. Режисьорът споделя, че неговият филм ще бъде по-скоро вдъхновен от оригинала от 1948 година, отколкото директно негова „нова версия”. Фокусът ще бъде поставен отново върху специалните отношения между една жена и едно момче, ала тя ще работи за миротворческите сили в днешна Чечня – етнически регион, който от години се бори за извоюване на независимост от Русия. Точно тази е ролята, предвидена за съпругата на режисьора Беренис Бежо. С продуцентски отговорности е ангажиран отново и Томас Лангман, продуцентът на „The Artist”.

Преди да бъде реализиран „The Search”, през 2012 година предстои да видим друг филм на Азнависиус – комедията „The Players”, в която отново (несъмнено) ще блесне Дюжарден. Дано това се случи и на наша, бг-територия. Ако сте заинтригувани от най-новия проект на режисьора, вместо по-подробен синопсис вижте трейлъра на оригиналния филм, като при възможност не обръщате кой знае какво внимание на композиция и местоположение на рекламните надписи (изглеждат малко като слон в стъкларски магазин).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *