Кормак МакКарти

Точно така, вместо да издаде роман, който моменталически да бъде екранизиран, още преди да е излязъл за масова продажба (както става напоследък дори и с по-посредствени автори, камо ли с гении като него), Кормак МакКарти решил този път направо да прескочи литературната изява и да се хвърли в света на киното. Засега озаглавен „The Counsellor”, сценарият вече е закупен от продуцентите на „The Road” Ник Векслър, Стивън Шуорц и Пола Мей Шуорц.

Не е ясно дали МакКарти е написал сценарий, когато агентите му очаквали роман, защото не е особено доволен от начина, по който са адаптирани сценариите на „Няма място за старите кучета” и „The Road” (честно казано не виждаме как може да не е доволен от крайния резултат, особено при филма на братя Коен, но за него сигурно е малко по-различно) или просто е искал да опита нещо ново. Това, което знаем на този етап, е най-общият сюжет: уважаван адвокат смята, че е достатъчно умен, за да се пробва с нарко-бизнеса без да го заловят, но бързо установява, че не е прав. Ама никак.

Ето какво казва Стивън Шуорц за проекта пред Deadline:

„Самият МакКарти е написал сценария и затова получаваме директно неговата проза, с всичките й сексуални мании. Това е мъжки свят, в който – необичайно – две жени играят главни роли. Хуморът на МакКарти в диалога прави кошмарът още по-ужасяващ. Това може да е едно от най-силните му и смущаващи произведения.”

Като че ли има сериозен шанс скоро да пишем и за режисьор на проекта. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *