Кери

Почти всички новини касаещи така модерните напоследък римейки започваме със „защо”, „точно този филм ли”, „толкова ли не останаха свежи идеи” и още един куп подобни реплики, които станаха по-досадни и от самите римейки и затова решихме да не опяваме повече, особено пък за проекти, за които сме го правили вече няколко пъти.

В случая обаче, просто няма как, защото римейкът на абсолютната хорър класика на Брайън Де Палма (създадена, разбира се, по не по-малко класическия роман на Стивън Кинг) ни e ужасен трън в очите. Всъщност единственото, което ни дразни повече от римейки по филми на Де Палма („Sacrface”? Тези са луди!) са такива по филми на Пол Верховен – с присвито сърце очакваме „Зов за завръщане” и „Робокоп”, а за „Звездните рейнджъри” дори не ни се мисли.

Едно от най-дразнещите неща в цялата работа е, че продуцентите знаят за огромния негативизъм на феновете и затова се изхитряват да привличат няколко интересни имена, с които да приспят вниманието им – я Спайк Лий за режисьор на „Oldboy”, я Бил Нaй, Джесика Бийл и Кейт Бекинсейл за „Зов за завръщане” или пък Крисчън Бейл за Джон Конър (знаем, че не е римейк, но илюстрира идеята). А най-най-дразнещото е, че ние се връзваме на тези маневри („Е, поне се стараят да наемат качествени хора”), въпреки че знаем за какво точно става думи и какви са крайните резултати.

Кимбърли ПиърсЕ, случаят с „Кери” не е точно такъв, че да клякаме безусловно, но пък е интересен и неочакван. Deadline съобщават, че името на режисьора, който в момента води преговори и доколкото разбираме има големи шансове да получи позицията, е Кимбърли Пиърс.

Идеята жена да режисира „Кери” ни изглежда повече от отлична. Не се бяхме замисляли до момента, но един женски поглед над историята, която освен всичко друго включва и „сбъркани” отношения между майка и дъщеря, може да се окаже доста на място. Особено, ако режисьорската е с чувствителността на Пиърс, която както вероятно знаете, е отговорна за прекрасния „Момчетата не плачат”, към който може да се погледне като един модерен, лишен от свръхестественост, вариант на Кери. Добре де, може да се изхвърлихме малко, но сме сигурни, че схващате накъде бием.

Още веднъж, този развой на събитията не променя отношението ни, но сега, ако кастингът на самата Кери се окаже готин (за момента последното спрягано име е Хейли Стайнфелд, която доста харесваме) – има голяма вероятност да се кротнем и спокойно да изчакаме да видим накъде отиват нещата.

Кой, защо и как е (бил) замесен в римейка на „Кери” може да видите в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. They are gonna laugh at you… добре е да си припомним оригиналния юношески ужас преди Карпентър 🙂

  2. Нямам нужда от този римейк за да си припомням класиката на Де Палма! 🙂 🙂 Ама, така и така го правят… 🙂 🙂