Марк Стронг, Джесика Частейн и Едгар Рамирес

Въпреки че се очертава като наистина интересен проект – един от най-обещаващите сред mainstream заглавията в Холивуд, в които няма супер-герой – досега не сме споменавали предстоящия филм на Катрин Бигълоу, но честно казано, не ни се затъваше в предположения и официално потвърдени, но впоследствие отменени детайли. Сега, след като нещата се поизясниха, имаме чудесна възможност да влезем в час.

Все още неозаглавеният проект (познат най-вече като „Kill Bin Laden”, „Untitled Osama Bin Laden Film” и „Seal Team 6 Film”) започва като сценарий на Марк Боул за издирването на Осама Бин Ладен – действието се развивало основно през 2001 – но след смъртта му това лято се наложили известни промени. Сега новият вариант е готов и се очаква снимките да започнат този февруари (премиерата е 19 декември).

Досега единствените сигурни имена сред актьорите бяха Джейсън Кларк и Крис Прат, а Джоел Еджъртън, който беше потвърден преди описаните по-горе забавяния около сценария, вече не се споменаваше. Сега обаче, Variety обявиха, че Еджъртън е успял да разчисти програмата си и отново е част от проекта, този път със 100% сигурност.

И за да не останат по-назад, Deadline съобщиха още няколко сигурни и наистина впечатляващи имена: Джесика Частейн, Едгар Рамирес и винаги железния Марк Стронг, който досега не ни е разочаровал, дори и в „Зеленият фенер”. Миналата година се носеха слухове и за Руни Мара в ролята на журналистка, следваща екипа Морски тюлени, но тя явно не е успяла да вмъкне и този филм във все по-натоварената си програма. Предположенията за Том Харди, Гай Пиърс, Идрис Елба, Нина Арианда и Дженифър Ийли си остават точно това – предположения.

Определено сме фенове на „The Hurt Locker”, но честно казано малко се притесняваме, че след успеха му Катрин Бигълоу явно смята да се придържа към жанра. Сигурни сме, че крайният резултат ще е, ако не друго, поне добре направен и интелигентен филм (дано не прекалят с патриотизма), но защо не се пробва отново във фантастиката? „Strange Days” не е точно класика в жанра, но не виждаме причина сега, с подкрепата на Холивуд и със страхотните актьори, които подбира, да не направи нещо наистина добро. Така или иначе, сравнения с бившия й съпруг винаги ще има, след като „Аватар” и „The Hurt Locker” се… засякоха на Оскарите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. WTF…?!? Как изобщо страхотни актьори, като тия тримата, са се навили да играят в поредната пропагандна помийка на Катрин Бигълоу. Да си някво изгряващо актьорче да речем че е нормално да си в подобни… проекти(Jeremy Renner в „The Hurt Locker”, Том Круз в Топ Гън). .., ама нито на Строг, нито на Рамирез… даже и на Частейн, не им е н нивото подобно нещо.

  2. @заю баю
    Както играят при Уве Бол или при Пол У.С. Андерсън и Брайън Робинс, така играят и тук. Само дето, за разлика от тях, Катрин Бигалоу има неоспорим талант. Предполагам, че недоволството ти е предизвикано от „Войната е опита“. Дори и да приемем, че той е тотален боклук, пак е тъпо само заради един филм да съдим толкова сурово, да не говорим, че още не е излязло. 🙂