Джеймс Джойс

„Одисей” на Джеймс Джойс спечели Георги Славейков. Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с него с подробности как да получи наградата. Честито!

________________________________

Едновременно абстрактно, интелектуално и провокиращо, повествованието на класическия шедьовър „Одисей” е с енциклопедични пропорции. Историята има колкото литературни, толкова и чисто експериментални характеристики и качества, а постигнатият резултат се нарежда сред най-емблематичните творби на XX век. Книгата на Джеймс Джойс – роденият в Ирландия автор на „Бдение над Финеган” и „Портрет на художника като млад” – постига нещо, което малцина писатели са успявали да направят: творческото му наследство се е обособило като водещо и продължава да се отрупва със слава, овации и последователи, които днес се увеличават с лавинообразни мащаби, вместо да губят инерцията си.

За да се присъедините към клуба от фенове на заслужено считания за велик Джойс, участвайте в новата ни игра, която отново се организра съвместно с нашите приятели и партньори от ИК „Изток-Запад” – именно тяхно е преизданието на „Одисей”, което категорично може да бъде определено като библиографско съкровище; то запазва чудесния превод на Иглика Василева, която собственоръчно е преработила на места текста. Освен това книгата е с луксозно оформление и нестандартна корица, дело на изтъкнатия и много любим български художник Петър Станимиров… Изпитайте шанса си, отговаряйки на следния въпрос:

През коя година е издаден за пръв път романът „Одисей”?
а) 1902
б) 1922
в) 1942

„Одисей” на Джеймс Джойс

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. EDIT: Моля, изпратете верния отговор според посочените по-горе инструкции.

    ????? godina France