The Goon

Нещата, които правят „The Goon” толкова уникален, за съжаление са повече от леки притеснения за корпоративен Холиуд. Проблемът е да минем през машината без да загубим достойнството си и ТВОЯ независим стил… Но аз продължавам да вярвам – този атом може да бъде разцепен.” – Дейвид Финчър

Точно така. Каквото и да сте чули за ненавременната кончина на „The Goon” не е вярно – проектът продължава напред, наистина не особено бързо и от екрана го делят още доста предизвикателства , но все пак, каквито и да ги разправя Пол Джамати, филмът не е гушнал букета.

Ако сте забравили, „The Goon” е супер чаканата (поне от нас) анимация по комикса на Ерик Пауъл, продуцирана от Дейвид Финчър и с гласовете на Пол Джамати и Кланси Браун. След като видяхме един страхотен тийзър/тест, на „Goon” фронта настана пълна тишина и доста неприятно мъртвило, последвани от следния коментар на Джамати: „Нямам представа какво, по дяволите, става. Попитах и никой не знае. Предполагам, че са свършили парите”.

За щастие сега Ерик Пауъл обяви (чрез личния си блог), че слуховете са преувеличени и положението на „The Goon” не се е променило:

„Дейвид Финчър и „Blur” продължават да работят активно по финансирането… Предполагам, че Джамати не е в течение със случващото се. Успокой се, интернет. „The Goon” е в същата позиция, в която беше през последните няколко години. Дизайнът и сценарият се подготвят, докато се търси финансиране… Отнема време, когато става дума за проект като „The Goon”. Анимационен (но не насочен към прохождащите) гангстерски филм за чудовища, убийства и тонове черен хумор… Виждали ли сте такъв филм досега?”

Пауъл допълва:

„Току-що получих мейл от Джамати, които се чувства като тъпак [нещо не можем да измислим достатъчно точен превод на „douche”, който хем да не звучи прекалено грубо, хем да предава смисъла], че е станал такъв въпрос. Той казва, че е промърморил „Може би няма пари”, но не е казвал, че парите са свършили. Но всички знаем как работи нета. Каза също така, че мога да го обявя за „full of crap” и „a nuisance”… което само го прави още по-подходящ за ролята на Франки. Но това не е вярно – признателен съм му за времето, което е посветил на този проект.”

Сега остава Финчър и „Blur Studio” да намерят финансово обезпечени смелчаци, на които им се иска да инвестират, после да започне работа по самия – окончателен – филм, да видим 3-4 плаката (един-два общи и няколко от любимите ни „character posters”), после трейлърче, после… you know the drill. Както обикновено, ще ви държим в течение.

The Goon

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *