Жан Дюжарден

Най-хубаво е да си журналист отвъд Голямата вода – работиш ли например за The Hollywood Reporter, във всеки един момент можеш да потърсиш звезда и да попаднеш на интересна новина. Завиждаме им – това е ясно! Защото само ден преди любимият ни Жан Дюжарден (ммм!) да получи „Глобус” за ролята си в „The Artist”, а и филмът да бъде признат за „златна” комедия/мюзикъл от Холивудската чуждестранна преса, въпросните кореспонденти на THR вече знаеха „от извора” кой е следващият проект на Дюжарден.

От разговора им с продуцента на „The Artist” Томас Лангман станало ясно, че след като приключи работата по филма-омнибус „The Players”, Дюжарден ще се включи в римейка на френската романтична комедия от 1977 година „One Wild Moment”. Негов екранен партньор ще бъде Венсан Касел (м-охо!), а сюжетът ще се завърти около двама приятели на средна възраст и конфузната ситуация, в която единият разбира как другият сваля дъщеря му. Или дъщерята си пада по приятеля на таткото?! То във френските истории това май няма кой знае какво значение – нали отново ще става дума за флирт, секс и комедийни ситуации? При това с Дюжарден и Касел – е, как да имаме нещо против?

Остава да научим подробности за дамското попълнение в кастинга, за да бъде зарадван и домакина, че да не се почувства изолиран от френската еуфория. Още една любопитна подробност – Лангман е син на създателя и режисьора на оригиналния филм Клод Бери, но въпреки това не е уточнено кой ще застане начело на новия проект. Ние като жители на Стария континент и почитатели на европейското кино ще стискаме палци против лакомията на щатските филмови къщи – може да решат, че с актьор с „Глобус” бъдещият римейк на „One Wild Moment” е привлекателно-изпълнен с боксофис потенциал.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *